· 

"One, two, three, four!"

De release was mysterieus. Vier champions werden geëxecuteerd op onverklaarbare wijze. Ik hou van dat soort teasers, die eigenlijk nèt niks zeggen. Reddit ontplofte zowat, want iedereen had wel een theorie. Een rework? Een speciaal event? Of toch een gloednieuwe champion? Het antwoord volgde snel.

Zed. Vi. Sona. Garen. De vier slachtoffers van van een virtuoos. Jhin verscheen ten tonele met een waas van mysterie en moordlust om hem heen. Het intrigeerde me vanaf het eerste moment. Ik was toentertijd nog een ADC main en dit was precies wat ik nodig had. In die periode werd het steeds populairder om ADC’s het leven zuur te maken. Ik neigde toen al meer naar de Support-rol, om in ieder geval niet elke fight in 1 klap dood te zijn. Jhin tilde de vervloekte rol naar een hoger niveau, zoals een echte artiest dit alleen maar kan.

 

 

Het mooiste aan zijn design is de manier waarop het getal 4 overal in is verwerkt. De meest voor de hand liggende referentie is natuurlijk zijn wapen. Na vier auto-attacks moet hij reloaden, waarbij zijn vierde schot het meest dodelijke is. Ook zijn ultimate bestaat uit 4 schoten. Echter gaat de obsessie met dit getal nog veel verder.

 

 

 

Zijn Q (Dancing Grenade) stuitert op maximaal vier doelwitten, zijn W passive markeert een doelwit voor 4 seconden en zijn E maakt een doelwit 4 seconden zichtbaar. Jhin zijn naam bestaat uit vier letters. Hij vermoordde vier champions in de teasers voor zijn release. Er staan vier strepen (||||) in zijn wapen gegraveerd. En als laatste, is het getal vier in veel culturen (zoals de Chinese) een synoniem voor de dood.

Vanaf het moment dat je hem in champ-select besluit te kiezen (“In carnage, I bloom, like a flower in the dawn”), het begin van een game (“Our performance begins.”) tot aan het vuren van zijn wapen (“One… Two… Three… Four!”). Je speelt deze champ niet, het is een optreden. Een symfonie. Het tempo zou uiteraard een vierkwartsmaat zijn en gespeeld worden op een klavier. Jhin, je bent prachtig. En Riot, rework hem alsjeblieft nooit.

Write a comment

Comments: 0