· 

Wie is The Pens?

Beetje onbeleefd misschien, om me niet eerst netjes voor te stellen. Ik was zo enthousiast over de mogelijkheid om voor Echo Zulu te gaan schrijven, dat ik er helemaal niet bij na heb gedacht dat jullie mij niet kennen. Vol energie klom ik in mijn pen en schreef ik binnen no-time mijn eerste stuk over Jhin. Toch leek het me wel zo gezellig om jullie ook kennis te laten maken met de persoon achter de tekst. Dus aangenaam, ik ben The Pens. Welkom in mijn wereld.

 

Een wereld vol games, die me vanaf jongs af aan heeft geboeid. Ik had een SEGA, een SNES en later een Playstation 1 en 2. Voor die tijd speelde ik al spelletjes op de computer vanaf het moment dat ik motorisch voldoende in staat was om dit te doen. Spelletjes op een floppydisk die opgestart moesten worden via MSDOS, gouden tijden. Later had ik een eigen PC, waar ik met veel pijn en moeite Call of Duty 4 op kon spelen. Eigenlijk kon hij het niet aan, maar door de graphics dusdanig aan te passen, kon het toch. CoD heb ik uiteindelijk helemaal grijs gespeeld. Ik rolde de competive scene in en speelde voor flink wat teams. Ik bezocht LAN’s en won prijzen. Helaas kwam er een einde aan dat tijdperk en moest ik op zoek naar een nieuwe ‘main game’.

 

 

Dat werd League of Legends. Het spel dat ik inmiddels vaker dan 10x heb verwijderd en weer heb geïnstalleerd. Ik begreep er he-le-maal niets van. Al die items, champions, abilities. Vrienden maakten lijstjes voor me, welke champs er op welke lane hoorden. Waarom dat zo was, dat begreep ik ook niet. Je kan toch gewoon een poppetje kiezen en spelen?? Nee, dat werkte niet zo. Al vrij snel had ik door dat ik ADC de leukste rol vond. Ik wilde kills maken, net als vroeger bij CoD, waar ik de sniper was. Ik wilde damage doen en fights beslissen.

 

 

Na zo’n anderhalf seizoen als ADC bleek toch dat ik het minder leuk vond om steeds vaker in 1,2 seconden opgeblazen te worden. De game veranderde dusdanig door patches en updates, dat de rol mij niet meer lag. Ik maakte een switch naar Support, een rol die ik altijd verschrikkelijk vond. Vroeger wilde ik nooit Support spelen, ik dacht altijd dat dat de rol was voor de slechtste speler. Zoals de slechtste voetballer altijd op doel moest staan. Echter veranderde mijn mening snel, toen ik merkte dat dit helemaal niet zo was.

 

 

Support spelen is een ondankbare taak, maar geeft zoveel voldoening wanneer het goed gaat. Het is meestal de Support die de plays maakt, de calls maakt en de game beslist. Natuurlijk moet een team volgen, maar zonder een Support is het haast onmogelijk. Mijn favoriete champion op dit moment is Thresh, vanwege zijn ontzettend complete ‘kit’ (zijn abilities) en de plays die je met hem kunt maken. Hopelijk speel ik mezelf snel uit Gold en kan ik de weg naar boven weer inzetten.

 

 

Als jullie meer over mij willen weten, stel gerust vragen in de comments, dan zal ik ze beantwoorden!

 

Check het vorige stuk van mij over Jhin hierhttps://www.teamechozulu.com/2017/07/29/one-two-three-four/https://www.teamechozulu.com/2017/07/29/one-two-three-four/

Write a comment

Comments: 0