· 

Make EU great again! #1

Anderhalve maand geleden was ik naar Berlijn, voor een bezoekje aan de EU LCS Studio, voor het evenement Rift Rivals. De eeuwige strijd tussen EU en NA werd voor het eerst dusdanig gevoerd, dat er een duidelijke winnaar naar boven moest komen. Helaas faalde EU snoeihard en was het feestje voor NA. Tijd voor een comeback.

 

Dit weekend zijn de eerste play-offs van de EU Summer Split. Vanavond nemen Misfits en Unicorns of Love het tegen elkaar op en morgen speelt regerend kampioen G2 Esports tegen Splyce. De winnaars van deze games worden verdeeld over Fnatic en H2k en uiteindelijk stromen de winnaars van die games natuurlijk door naar de finale. Wie zijn deze teams en wie maakt de meeste kans om naar Worlds te gaan?

 

Een kleine breakdown van de eerste play-offs:

 

Misfits: Speelde een heel wisselvallig seizoen (6W/7L), maar won in week 3 op spectaculaire wijze van G2 Esports. Dat zou een team toch vleugels moeten geven, maar helaas was het niet voldoende om een top-2 plek te veroveren. De derde plek in een poule met Fnatic en G2 is zeker geen schande en sterspelers Maxlore en PowerOfEvil zullen er alles aan doen om in de play-offs opnieuw voor een upset te zorgen.

 

 

Unicorns of Love: Een team waar erg veel over te zeggen is. Een extreem fanatieke aanhang, een knettergekke manager en een onvoorspelbare speelstijl. De Unicorns speelden een heel goed seizoen (9W/4L) maar moesten hun meerdere erkennen in H2k, die ze op de slotdag nog wel even wisten te verslaan. Vizicsacsi speelt momenteel op een zeer hoog niveau en kan zijn team er doorheen helpen.

 

 

G2 Esports: De ‘old kings’ hadden een valse start met een halve line-up, wat uiteindelijk heeft geleid tot een 8W/5L record in de Summer Split. De aartsrivaal van Fnatic moest toekijken hoe de eerste plek uit zicht raakte en ook toen er ook nog verloren werd op de laatste dag, lijkt G2 ietwat te wankelen. Desalniettemin is BO5 hét terrein van G2 en zal niemand verbaasd opkijken als ze de finale alsnog halen óf zelfs winnen. Vooral de botlane (Zven & mithy) van G2 speelt de laatste tijd uitermate sterk.

 

 

Splyce: Met exact dezelfde score als G2, werd Splyce derde in hun groep. Het team dat vorig jaar naar Worlds ging (en genadeloos naar huis werd gestuurd) maakt dit seizoen geen fantastische indruk. Kobbe en Sencux carryen het team overduidelijk, maar of het genoeg zal zijn om van G2 te winnen, durf ik te betwijfelen.

 

Mijn voorspellingen: Unicorns of Love en G2 gaan door naar de volgende ronde.

 

Volgende week mijn voorspelling over de finales!

 


Lees ook:

Write a comment

Comments: 0