· 

Make EU great again #2

Oh oh oh Unicorns... Wat hebben jullie mij voor lul gezet. Ik geef niet graag toe dat ik het fout had, dus dit valt me erg zwaar. Door een onthutsend zwakke vertoning van het normaliter redelijk sterke UOL, klopte mijn voorspelling van vorige week niet. Tot overmaat van ramp verpestte G2 het op het einde ook nog bijna, dus ik had een lekker weekend.

 

Misfits. Het enige team in de play-offs met een negatieve W/L-ratio (6 om 7). Er leken verborgen krachten naar boven te borrelen toen ze tegenover de Unicorns of Love moesten spelen. Bijna als een Worlds-waardig team stuurden zij UOL vakkundig naar huis. Ik zeg ‘bijna’, omdat het ook onthutsend was wat hun tegenstander liet zien. Dit waren in de verste verte niet de magische eenhoorns die kunnen teamfighten als een beest. Misfits verbaasde vriend en vijand en stoomt door naar de halve finale tegen Fnatic én gaat naar Parijs.

 

 

Wie ook naar Parijs gaat, is G2 Esports. Het kostte wel behoorlijk veel moeite om Splyce aan de kant te zetten en er waren dan ook vijf games voor nodig om uiteindelijk te winnen. G2 lijkt nog steeds niet echt hersteld van het matige seizoen en moet echt behoorlijk wat versnellingen bijschakelen als ze de finale willen halen. G2 mag namelijk aantreden tegen H2K in de tweede halve finale.

 

 

De laatste vier teams zijn dus bekend, de vraag is wie gaat er naar de finale? Een analyse:

 

MSF – FNC: Misfits heeft tegen de Unicorns laten zien dat ze niet bang zijn om aanvallend te spelen tegen ‘betere’ teams. FNC heeft in het reguliere seizoen al laten zien dat ze MSF aan kunnen én pakten in de Spring Split ten koste van dit zelfde team de derde plek (3-0). Toch zie ik Misfits tenminste één game pakken tegen de ‘old kings’, die op hun beurt weer op jacht zijn naar eerherstel én Worlds. Mijn voorspelling: 3-1 voor Fnatic.

 

 

G2H2K: Dit is een extreem moeilijke voorspelling, aangezien G2 in principe meer kwaliteit heeft, maar H2K dit seizoen juist meer in vorm is. Het zou me niet verbazen als het voor G2 opnieuw op ‘Silver Scraps’ aan komt en we vijf geweldige games gaan zien. Ik verwacht hoe dan ook geen 3-0 of 0-3, dus de echte fans kunnen hun borst natmaken voor een heerlijke wedstrijd. Mijn voorspelling: 3-2 voor G2.

 

 

Volgende week reis ik zelf af naar Parijs om de finales van de Summer Split live mee te maken en daar zal ik dan ook uitgebreid verslag van doen. Wie oh wie gaat EU als eerste team vertegenwoordigen op Worlds? Nog één weekje wachten en we weten het...

 


Write a comment

Comments: 0