· 

De troon blijft van G2

“This is a G2 dynasty!” riepen de shoutcasters toen G2 de Spring Split Final won van Unicorns of Love. Ik was erbij, in Hamburg, toen de nieuwe heersers van de EU LCS voor de derde keer op rij de titel wisten te winnen. Niemand kon tippen aan de ‘Kings of Europe’ en G2 leek al helemaal klaar voor Worlds.

 

Toen begon de Summer Split. G2 had een valse start en speelde met wisselspelers, om verschillende redenen. Ze verloren van Fnatic, van Misfits en van Unicorns of Love. Zelfs de grootste fans begonnen te twijfelen aan de huidige vorm van G2. Was het tijdPerkz voorbij?  Waren ze hun Tricks verleerd? Of waren de Expectations gewoon te hoog? Hoe dan ook, leek dit de Split te worden waar G2 de troon af zou moeten staan.

 

 

Die troon zou bezet ´moeten´worden door Fnatic, de ´Old Kings of Europe´, die een vlammende Summer Split speelden. De strijd tussen deze twee rivalen is iedere keer weer mooi om te zien. Een Ajax - Feyenoord, een Barcelona – Real Madrid. Toch is G2 de laatste tijd oppermachtig en kwam FNC niet eens in de buurt. In de Summer Split was er eindelijk een glimp van hoop aan de horizon voor de FNC-fan. Echter zou het uiteindelijk allemaal anders verlopen.

 

Na het reguliere seizoen eindigden FNC en H2K als groepswinnaars in hun groep. Ironisch genoeg speelden deze twee teams afgelopen zaterdag de strijd om de 3e plek in Parijs. Geen van beide koplopers wist het dus tot de finale te schoppen. FNC ging onderuit tegen Misfits en H2K werd systematisch in de pan gehakt door G2. Uiteindelijk won FNC na een zenuwslopende BO5 met 3-2 en eindigde H2K dus op de vierde plaats.

 

 

De nummer 2 van Groep A (G2) en de nummer 3 van Groep B (Misfits) vochten op zondag de finale uit. Het was uiteindelijk een matig gevecht, waarbij Misfits eigenlijk meer toeschouwer dan tegenstander was. G2 speelde als herboren en greep met grote overtuigingskracht de macht terug in de EU LCS. Voor de vierde keer op rij, een record, wonnen zij een Split.

 

 

Komend weekend is het tijd voor The Gauntlet, de playoff die gaat bepalen welk team als derde naar Worlds gaat om EU te representeren. Dit wordt een strijd tussen Splyce, H2K, Unicorns of Love en Fnatic. Wie denken jullie dat er naar Worlds gaat? Komende zaterdag kun je mijn voorspelling lezen.

 


Lees ook:

Write a comment

Comments: 0