· 

The Gauntlet

Het was inmiddels al duidelijk dat G2 en Misfits voor Europa naar Worlds gaan. De finales van vorig weekend in Parijs waren nog nooit zo betekenisloos. FNC won de eer door van H2K te winnen en G2 zette hun heerschappij kracht bij door Misfits met 3-0 te verslaan. Wat dit weekend volgt is veel belangrijker én spannender: The Gauntlet.

 

The Gauntlet is het absolute slotstuk van het EULCS-seizoen. De allerlaatste kans voor de teams om zich te kwalificeren voor Worlds. Althans, voor de play-ins. De 4 beste teams (na de nummers 1 en 2) spelen head-to-head en vechten in 1 weekend uit wie het laatste ticket krijgt. Eerst speelt H2K tegen Splyce, de winnaar van die game tegen Unicorns of Love en de winnaar van die game in de finale tegen Fnatic. De winnaar van de finale stroomt vervolgens door naar de play-ins voor Worlds. Dit is een fase waar 12 teams verdeeld worden in 4 groepen. Uiteindelijk komen er uit deze 12 teams slechts vier die door mogen naar de groepsfase van Worlds. Het is dus nog een lange weg.

 

 

De teams die strijden om die lange weg zijn dus H2K, Splyce, UOL en FNC. Op het moment van schrijven is Splyce al met een indrukwekkende 3-0 uitgeschakeld door H2K en speelt dat zelfde H2K momenteel tegen UOL. De eerste game was op extreem overtuigende wijze voor UOL, maar H2K trok de stand in game 2 weer gelijk. Het zal nog spannend worden en zou zomaar eens tot vijf games kunnen leiden. Mijn voorspelling: 3-2 voor H2K.

 

 

En dan de finale. De enige kans voor FNC om het nog naar World te schoppen. De enige kans nog om het seizoen te redden. Na de diepe teleurstelling van de playoffs herpakte Rekkles & Co zich tegen H2K met een 3-2 overwinning, maar zag je soms ook de onzekerheid waarmee zij eerder van Misfits verloren. Ik denk dat FNC op het puntje van hun stoel zit te kijken wie de tegenstander in de finale zal worden, want zowel UOL als H2K zijn in staat om hun Worlds-droom te verpesten. Omdat ik de tegenstander van FNC nog niet ken, is een voorspelling lastig, maar ik verwacht dat ook de finale een 5-game ‘Silver Scrapes’ spektakel wordt, met uiteindelijk winst voor Fnatic.

 

 

Wat denken jullie? Gaat Fnatic alsnog naar Worlds? Of wordt het H2K/UOL? Laat jouw voorspelling achter in de comments!

 

Write a comment

Comments: 0