· 

Als figuranten naar Worlds

Nu alle reguliere seizoenen afgesloten zijn, is het duidelijk welke 24 teams dit jaar zullen strijden om de Worlds-titel in China. Het is ook duidelijk welke teams Europa gaan vertegenwoordigen op dit eindtoernooi: G2 Esports, Misfits en Fnatic. De laatste moet zich echter nog wel plaatsen via de play-ins, die op 25 en 26 september worden gespeeld. Maakt één van deze teams kans op een stunt?

 

G2 Esports: Voor de vierde opeenvolgende keer won G2 de EULCS. De afgelopen twee jaar was de organisatie onmiskenbaar dominant in de League of Legends-scene en kon niemand ze verslaan. In de afgelopen Summer Split leek Fnatic aan het langste eind te gaan trekken, maar door een slippertje tegen Misfits in de play-offs was G2 weer ‘gewoon’ de kampioen. G2 heeft als kenmerk dat zij enorm goed kunnen anticiperen op de tegenstander, waardoor ze zeer sterk zijn in BO5 games. In BO1 oogt de line-up echter kwetsbaar en zeker niet onoverwinnelijk. G2 zal in de groepfase van Worlds in eerste instantie alleen maar BO1 moeten spelen, wat voor de nodige problemen kan gaan zorgen. Bovendien is G2 ingedeeld in een ‘group of death’ met Samsung Galaxy en Royal Never Give Up. Twee teams die, volgens de voorspellingen, mee zullen doen om de bovenste plekken. Het zal voor G2 dus zeker geen makkelijk karwei worden om de knock-outfase te bereiken. De grootste kansen voor G2 liggen bij hun midlaner, Perkz, die in de play-offs van het reguliere seizoen heeft laten zien dat hij zijn team kan carryen. Of hij opgewassen is tegen wereldwijde topteams, moet nog blijken.

 

 

Misfits: Bij Misfits heb ik een beetje een Splyce-gevoel. Een heel sterk seizoen gespeeld en uiteindelijk zeer verdiend geplaatst voor Worlds, maar min of meer kansloos om daar iets te bereiken. Bovendien is Misfits ingedeeld bij TSM en de Flash Wolves, die op papier in principe meer kwaliteiten hebben dan het Europese team. Toch straalt er hoop aan de horizon voor Europa (en alle Misfits-fans), want ze hebben dit seizoen al vaker verbaasd. Zo versloeg Misfits natuurlijk Fnatic in de play-offs, maar boekten ze ook een overwinning op G2. Niet te onderschatten, maar zeker geen grote kanshebber om de Groupstage te ontsnappen, helaas.

 

 

Fnatic: Van verrassing van het seizoen naar teleurstelling van het seizoen. Zo is het misschien wel samen te vatten. Het team dat leek af te stevenen op een makkelijke titel, verspeelde het in de play-offs tegen Misfits. Door toch nog The Gauntlet te winnen, mag Fnatic de play-ins spelen in China. In de play-ins heeft Fnatic misschien wel de meest gunstige loting ooit getroffen. Met Young Generation (GPL) en Kaos Latin Gamers (CLS) treffen ze zo goed als de twee zwakste teams die ze konden loten. Echter is dit misschien wel het grootste gevaar voor Fnatic. Zoals in de play-offs tegen Misfits bleek: Onderschatting is dodelijk. Het gaat bovendien om BO1-games, dus 1 vergissing kan al direct uitschakeling betekenen. Toch ligt het in de lijn der verwachting dat Fnatic het ook zal halen tot Groups. Dan wacht hen Groep A of B, met resepctievelijk Edward Gaming, SKT T1 & AHQ óf Longzhu Gaming, Immortals & Gigabyte Marines. Eerlijk gezegd zal het niet uitmaken welke groep zij treffen, ook Fnatic zie ik het niet redden.

 

 

Conclusie? Europa speelt dit jaar een figurantenrol op Worlds. De kans is minimaal dat ook maar één van de drie teams het zal overleven tot de knockoutfase. Het enige team dat ik capabel genoeg acht om dit te redden, is G2 Esports. Wat is jullie voorspelling voor de EU teams op Worlds? Laat het achter in de comments!

 


Lees ook:

Write a comment

Comments: 0