Fayan 'Gevous' Pertijs over Worlds

Fayan Pertijs, beter bekend als Gevous onder de League of Legends community, is momenteel een free agent en helpt Echo Zulu een handje op verschillende vlakken. Met al zijn ervaring (o.a. als coach van Splyce) brengt hij veel kennis over op de spelers en de staf. Op een later moment zal hij zich nog uitgebreid voorstellen. Echter is Worlds inmiddels begonnen en vragen we ons natuurlijk af hoe deze strateeg kijkt naar dit toernooi, de spelers en de teams. "SKT blijft ons allemaal verbazen, denk ik."

 

- Worlds is weer begonnen! Waar kijk jij het meeste naar uit
Zoals bij elke Worlds kijk ik altijd het meeste uit naar de hoge competitie. Het feit dat de beste teams ter wereld tegen elkaar strijden is geweldig! Als ik ergens van geniet, is het League of Legends die op het hoogste niveau gespeeld wordt. Elk team heeft zijn eigen (ster)spelers, rollen en stijlen. Ook geniet ik van het publiek dat helemaal wild gaat om de geweldige dingen die teams presteren. Het is een euforisch gevoel.

- Welk team kan volgens jou de grootste verrassing van het toernooi worden en waarom?
We hebben natuurlijk al Gigabyte Marines gezien, die de lane swap strategie terug bracht tegen Fnatic. Dat was een mega verrassing en is voor voor mij al een hoogtepunt op World 2017. Die verrassingsfactor was mooi. Alleen probeerde ze het door te zetten tegen een ijzersterk team zoals Longzhu Gaming, waar voor Longzhu de verrassing er al van af was. Dus die wisten al uit ervaring wat ze moesten doen om GAM's strategie tegen te gaan. Al met al, GAM is creatief en de spelers zelf laten aardig zien wat ze in petto hebben.

Ik denk dat TSM mij ook redelijk zal verrassen met hun prestaties. Het is een goede meta voor Doublelift en ik denk dat TSM als team goed samen speelt en misschien wel het beste westerse team op het moment is.

SKT komt altijd wel met iets... ze blijven ons allemaal verbazen, denk ik. De wedstrijd tegen Edward Gaming lieten ze een harde comeback zien. En een laatste verrassing is misschien Longzhu Gaming die potentieel de titel kunnen winnen.

- Hoe gaan de EU teams (G2, FNC, MSF) het doen?
EU doet het niet erg goed op internationaal gebied. We zagen eerder al in Rift Rivals dat NA een veel sterkere discipline liet zien in-game. NA ontwikkelt zich erg goed met de organisaties die er achter zitten met grote namen uit de professionele sportwereld. Ze hebben veel coaching staff en doen er veel aan om zowel staff als spelers te blijven groeien. In EU beginnen we daar naar mijn mening langzaam op achteruit te lopen. Ik hoop dat we hier ook in gaan groeien als regio. En ik probeer daar zo veel mogelijk aan bij te dragen, door onder andere meer op nationaal gebied te gaan kijken. Er moeten kweekvijvers komen om nieuw talent te groeien. Zowel voor spelers als coaching staff.

- Is SKT volgens jou te verslaan en zo ja, wie is de grootste concurrent voor de titel?
SKT laat zwaktes zien, waar wij niet van gewend zijn om deze te zien. Ze hebben verschrikkelijk veel talent in het team, maar ik denk dat de hoeveelheid aan sterren in het team misschien te hoog oploopt. Waardoor er zo nu en dan "hiccups" zijn. Longhzu Gaming is een team die zich als een goede concurrent laat zien voor de nummer 1 spot. Longzhu lijkt een goede formule te hebben gevonden voor hun team waarop ze de meta goed toepassen voor hun spelers. En dit ook beter toepassen dan SKT. Khan heeft een groot talent en zeer goede superster voor het team (hij heeft zelfs de MVP award gekregen in LCK). BDD die goed is gegroeid te afgelopen tijd en veel impact heeft op control mages. En Cuzz, PraY en GorillA - allemaal solide spelers - die de cirkel rond maakt voor LZ. Ze weten allemaal wat ze van elkaar nodig hebben en executeren dit verschrikkelijk goed.

- Van welke speler verwacht jij het meeste dit toernooi?
Khan is zeker op mijn radar. Zowel PraY en Bang hebben altijd een speciaal plekje bij mij. Ze zijn beide zo consistent met wat ze doen. Het is alsof ze hun game op een heel ander niveau ligt dan de meeste AD Carries. Voor onze EU spelers kijk ik vooral naar: Mithy, Caps en Rekkles. En uiteraard zijn er nog de overige spelers waarvan de verwachtingen hoog staan en het is afwachten of die verwachtingen waar worden gemaakt of zelfs worden overstegen. Dan praat ik over: Faker, Crown, Uzi en Clearlove. Er zijn te veel namen om op te noemen, maar dit zijn vooral de spelers waar ik naar kijk. Er zijn zo veel geweldige spelers aanwezig, dus elke game is spannend voor mij.

 

Write a comment

Comments: 0