De beste Kobolds & Catacombs kaarten!

Kobolds & Catacombs is de laatste set van het jaar en Blizzard heeft weer van alles in petto om de meta op te schudden. Nu alle kaarten van de set gerevealed zijn luidt de vraag zoals altijd: "Welke kaarten zullen we het meeste zien?" Kom er achter wat onze hearthstone spelers ervan vinden.

~Quinn 'Cubicle' Begelinger

 

Crumble, Badajimpom, Cubicle, Joske609 en Mito hebben alle kaarten een score van 1 tot 5 gegeven op basis van de relevantie van de kaart, deze overzicht is onderin deze post te zien.

Wat verwachten de spelers?

 

Het ziet ernaar uit dat de overheersing van Priest en Rogue niet gaat stoppen deze expansion, aangezien die samen 4 van de 6 S-tier kaarten hebben.

 

 

Ook al krijgt Hunter een hoop nutteloze kaarten, krijgen ze wellicht een aantal nieuwe hele sterke kaarten: Flanking Strike en Dire Mole. Misschien is er nog hoop voor de op dit moment vergeten Hunter!

Warlock krijgt nog meer opties voor de early-game in Kobold Librarian en Vulgar Homunculus. De vraag is welke archetypes hier het meeste van profiteren.

 

Paladin, Mage, Druid, Shaman krijgen allen een A-tier kaart om hun decks te versterken of misschien hele nieuwe decktypes te creëren (Grumble, Worldshaker) en een aantal goede B-tier kaarten (Windshear Stormcaller, Val'anyr etc.).

 

 

Persoonlijke favorieten

Naast de S- en A-tier kaarten waren er nog een aantal kaarten die door een enkeling een score van 5 hebben ontvangen.

 

 

 

 

Mito:
Healing Rain

 

Mito ziet dat healing rain een supersterke optie is voor zowel control Shaman. Doordat het éérst je minions healt, versterk je jouw board positie. Maar het kan ook in een keer een hele grote heal voor je hero zijn, om zo bij die lategame combos met jades en/of spirit echo te komen.

 

 

 

Badajimpom:
Crystal Lion, Lynessa Sunsorrow, Shimmering Courser

 

 

Veel van Jim's favoriete kaarten zijn Paladin kaarten die hij als enige heel hoog gerate heeft. Zowel Lynessa Sunsorrow en Shimmering Courser lijken precies in een Buffadin deck te passen gecentreerd om de Paladin quest. Crystal Lion is als 6 mana 5/5 zeker geen slechte kaart op zichzelf en wordt door de discount een zeer efficiënte minion. Zal quest Paladin deze expansion meer dan een meme zijn?

Zal Paladin zo goed zijn als Jim denkt?

 

 

Cubicle:
Unstable Evolution, Arcane Tyrant

 

Deze expansion krijgt Shaman er naar mijn mening hele sterke kaart bij in de vorm van Unstable Evolution. Wat lijkt op een erg synergy-afhankelijke kaart die vooral goed is met doppelgangsters is ook nog eens heel sterk in een topdeck scenario of later in het spel waar je een totem simpelweg in een grote minion kan transformeren.

 

 

Arcane Tyrant is de Neutral minion die naar mijn verwachting veel impact gaat hebben op deckbuilding keuzes doordat het zulke sterke tempo bied als je er in slaagt het voor (0) te spelen.

 

 

 

 

Crumble:
Twig of the World Tree

 

 

Hoewel Crumble van ons allen het selectiefst was met maar 5 kaarten met een waardering van 5, is hij ook de enige die Twig of the World Tree zo hoog inschat. Crumble denkt dat ookal is het erg langzaam, het goed in de playstyle van Druid past en voor turns zal zorgen die letterlijk niet meer te overkomen zijn voor de tegenstander.

 

 

 

 

Joske609:

Emerald Spellstone

 

 

Voor ons allen behalve Joske stal Flanking Strike de spotlight voor Hunter maar Emerald Spellstone moet volgens hem zeker niet onderschat worden. Een kaart die op zichzelf 12 stats geeft voor 5 Mana is al boven gemiddeld, en de upgrades pushen de kaart al helemaal over de grens. Of Hunter goed genoeg wordt voor deze meta lijkt nog waarschijnlijker met de toevoeging van Emerald Spellstone.

 

Natuurlijk blijft dit allemaal bij speculatie en zullen we er vanzelf achter komen wie er gelijk heeft en wie niet. Wij kijken hier allemaal naar uit en zullen de komende dagen veel experimenteren om gelijk te krijgen en onszelf weer te bewijzen als deckbuilders. Veel plezier met Kobolds and Catacombs!

 


Tierlist:

Op volgorde van laagste naar hoogste gemiddelde score volgens het team. Schaal van 1 tot 5, klik op de kaarten om de score te zien.

Tier D

Score: 1-2

Tier C

Score: 2.1-2.9

Tier B

Score: 3-3.7

Tier A

Score: 3.8-4.4

Tier S

Score: 4.5-5

Write a comment

Comments: 0