· 

Wat 2018 ons gaat brengen #1

Nieuw jaar, nieuw begin. Ik ben een tijdje uit de roulatie geweest, maar ben weer helemaal terug. Net op tijd, want het nieuwe seizoen staat voor de deur! Na de schokkende overwinning van Samsung Galaxy en het vermakelijke All-Stars toernooi, viel iedere League-liefhebber een beetje in een zwart gat. Natuurlijk waren er de nieuwe Runes, het verdwijnen van IP en de transferperikelen om je mee bezig te houden. Persoonlijk ben ik enorm benieuwd wat 2018 voor League of Legends zal betekenen en daarom deze vierdelige serie over de toekomst van League. In de eerste twee delen zal ik vijf EU teams onder de loep nemen, volgende week de overige vijf.

 

FC Schalke 04
Het eerste team dat ik behandel, had in de Summer Split geen plekje meer in de EU LCS. Door hun 3-0 overwinning op Ninjas in Pyjamas, keren zij echter dit seizoen weer terug. De line-up is op vier posities gewijzigd, waarbij de komst van Vizicsacsi (ex-UOL) misschien wel de beste toevoeging is. De toplaner is in staat om games naar zich toe te trekken en speelde vorig jaar zeer indrukwekkend. De grootste verandering is echter de coach: Krepo. Het zal niemand zijn ontgaan dat hij in zeer nare omstandigheden zich terug heeft getrokken van alle publieke League evenementen. Een comeback maken als coach van Schalke 04 is gewaagd, maar zorgt wel voor verse input. Krepo heeft enorm veel kennis over de game en kan wellicht voor een verrassing zorgen met zijn gloednieuwe spelers.

 


Fnatic
De geruchtenmolen omtrent Fnatic hield maar niet op met draaien, voornamelijk rondom frontman Rekkles. Uiteindelijk werd de stilte doorbroken met de mededeling dat de ADC voor drie jaar bij heeft getekend bij de organisatie. Vlak daarna ging het vrij snel: Soaz, Broxah en Caps blijven ook allemaal trouw aan het team dat op Worlds de legendarische ‘Miracle Run’ neerzette. Toch verandert er iets aan het team dat het onmogelijke presteerde, want support Jesiz zal als substitute aan dit seizoen beginnen. Rekkles’ nieuwe rechterhand is Hylissang (ex-UOL). Wat mij betreft deed Jesiz het zeker niet slecht, maar ik geloof wel dat ‘Hyli’ nét dat beetje extra kan brengen dit seizoen. Nog een interessant nieuwtje dat pas een paar dagen bekend is: Ex-G2 coach Joey ‘Youngbuck’ Steltenpool is aangetrokken als Team Director en gaat dus bij de aartsrivaal van G2 aan de slag. Wordt dit de wederopstanding van Fnatic?

 

G2 Esports
Nu we het er toch over hebben. Als er één team zwaar is getroffen door de transferperioden, is het G2 wel. Koreanen Trick en Expect en de botlane Zven & Mithy vertrokken allemaal bij de viervoudige EU-kampioen. Midlaner Perkz bleef achter en zag een nieuw team om zich heen gebouwd worden. De botlane werd bij Team ROCCAT gehaald: Hjärnan & Wadid, jungler Jankos kwam over van H2K en de nieuwe G2-toplaner is ex-Splyce speler Wunder. Met alle respect voor al deze spelers, maar ik denk dat G2 hier een aantal hele grote fouten heeft gemaakt. De botlane is flink wat niveaus minder dan de oude, om over de toplaner nog maar niet te spreken. Jankos en Perkz zullen flink moeten presteren dit seizoen, wil G2 hun tijdperk door zien te trekken.

 

 

Giants Gaming

Ook Giants moest knokken voor een spot in de EU LCS dit seizoen. Bovendien is er slechts 1 speler overgebleven van de oude line-up, namelijk toplaner Ruin. Van Vitality haalde Giants Djoko en Steelback, waarna het team werd aangevuld met Betsy (ex-ROCCAT) en Targamas (ex-GamersOrigin). Om eerlijk te zijn, verwacht ik niet veel van Giants. Met de andere line-ups in het achterhoofd, mist dit team teveel kwaliteit om echt serieus mee te doen om de bovenste plekken.

 

 

H2K

Het tweede team, na G2, dat flinke klappen heeft gevangen in de transferperiode. De volledige line-up verdween, waaronder sterspelers Jankos en Febiven. Wat H2K terug heeft weten te halen, is naar mijn inzicht een stuk minder van kwaliteit, helaas. Smittyj (top), Santorin (jungle), Caedrel (mid), Sheriff (ADC) en Sprattel (support) zullen het dit seizoen moeten gaan doen. Eigenlijk vind ik de line-up op iedere positie verzwakt en zie ik H2K een heel zwaar seizoen hebben. Het verschil tussen Jankos en Santorin zal in mijn optiek pijnlijk duidelijk worden.

 

 

Tot zo ver de analyse van de eerste vijf teams in de EU LCS voor het nieuwe seizoen. Volgende week deel 2 + mijn voorspelling over de Spring Split eindstand!

 

Write a comment

Comments: 0