· 

Wat 2018 ons gaat brengen #2

Vorige week heb ik de eerste 5 teams (op alfabetische volgorde) van de EU LCS besproken. Nu is het tijd voor de overige teams én mijn voorspelling voor de eindstand van de spring split! Heb je mijn vorige artikel niet gelezen? Check die dan eerst even hier!

 

Misfits Gaming

 

De revelatie van vorig seizoen. Los van hun prestaties in de EU LCS (onder andere een onvervalste slachting van Fnatic) wisten ze SKT op Worlds tot vijf games te dwingen. Uiteindelijk verloren ze op het nippertje, maar hadden ze de EU LCS wel weer op de kaart gezet. Helaas zijn er wel wat vaste krachten vertrokken. Midlaner PowerOfEvil is wellicht de grootste aderlating, die wordt vervangen door Sencux (ex-Splyce). Ook support Ignar is weg en wordt vervangen door Mikyx (ook ex-Splyce). Hans Sama en Maxlore zullen waarschijnlijk de belangrijkste spelers in deze lineup zijn en ik ben benieuwd of Misfits de lijn van 2017 door kunnen trekken.

 

 

ROCCAT

 

Team ROCCAT is een compleet nieuw team, met twee Koreanen. Met twee ex-members van zowel Ninjas in Pyjamas als Schalke 04, verwacht ik dit seizoen niks van ROCCAT. De kwaliteit is ten opzichte van de overige teams ver te zoeken en ook qua synergy denk ik dat ze het lastig gaan krijgen met twee Koreanen in de line-up.

 

 

Splyce

 

Ik heb Splyce altijd al een beetje middelmatig gevonden en hun tripje naar Worlds (twee seizoenen terug) was natuurlijk een grote meme. Ook Splyce heeft een colledige make-over gehad, maar heeft naar mijn mening wel goede spelers op weten te halen bij andere teams. Odoamne behoort tot de betere toplaners in EU en ook Xerxe en kaSing zijn een waardevolle toevoeging. Nisqy en Kobbe zijn daarnaast zeker in staat om het bij te benen, waarmee ik Splyce wel in als middenmoot durf in te delen.

 

 

Unicorns

 

Het lijkt onaardig, maar UOL is al een tijdje het ‘net-niet-team’. Mijn gevoel bij de Unicorns is altijd dat ze het in het begin wel aardig doen, maar het uiteindelijk tóch niet redden. Helaas ben ik bang dat UOL met Hyllissang (naar FNC), Xerxe (naar Splyce) en Vizicsacsi (naar Schalke 04) teveel kwaliteit heeft ingeleverd om het dit jaar beter te doen dan in 2017.

 

 

Team Vitality

 

Tot slot, Team Vitality. Veteraan Cabochard bleef als enige in de line-up en zag de overige spelers vertrekken. Gilius, Jactroll, Minitroupax én Jiizuké kwamen over van Giants, waarmee er echt wel wat kwaliteit is ingeleverd. Vooral Steeelback en Djoko waren voor Vitality belangrijke steunpilaren die de omgekeerd weg hebben bewandeld (naar Giants). Helaas voor alle fans, ik verwacht van Vitality ook erg weinig dit seizoen.

 

 

De EU LCS prediction:

 

1.       Fnatic

 

2.       Misfits

 

3.       G2 Esports

 

4.       H2K

 

5.       Unicorns of Love

 

6.       Splyce

 

7.       Schalke 04

 

8.       Giants

 

9.       Vitality

 

10.   ROCCAT

 

 

Hoe denk jij over deze voorspelling? Laat jouw voorspelling achter in de comments! Volgende week bespreek ik de toekomst van het spel League of Legends zelf in 2018. Welke runes en champions kunnen we nog verwachten? Hoe gaat seizoen 8 verlopen? Tot volgende week!

 

Write a comment

Comments: 0