· 

Wat 2018 ons gaat brengen #3

 

In de eerste twee delen heb ik de EU LCS besproken en een voorspelling gedaan voor hoe het seizoen zal verlopen. Mijn uiteindelijke voorspelling voor de eindstand van de Spring Split kun je hier lezen. Vandaag is het tijd voor het derde deel van mijn vooruitblik op het nieuwe seizoen. Eens kijken wat we kunnen verwachten van het spel zelf. Welke champs en ontwikkelingen kunnen we verwachten? Alvast een noot vooraf, neem het niet té serieus ;-)

Nieuwe champions

 

In 2017 zagen we 5 nieuwe champs de Rift betreden: Rakan, Xayah, Kayn, Ornn en Zoe. Een compleet team zou je er van kunnen maken (2 bot, 1 mid, 1 jungle en 1 toplane). Opvallend is het feit dat er 1 champ minder werd geïntroduceerd dan in 2016, terwijl er in 2015 ook maar vijf werden gebracht. Toch, gezien de ontwikkelingen omtrent nieuwe runes en speelstijlen, verwacht ik in 2018 6 nieuwe champions.

 

Van de 20 nieuwste champs hadden er opvallend veel interacties met ‘terrein’. Zo kan Bard portals in muren plaatsen, kan Rek’Sai tunnels graven, heeft Illaoi haar tentakels aan de muur en kan Kayn gewoon door de muur wandelen (ook zonder hulp van Bard). Het is dus wel duidelijk dat Riot zoekende is naar meerdere manieren om het spel interessanter te maken. Ook de interacties tussen Xayah en Rakan zijn goed bedacht. Ik verwacht dit seizoen op z’n minst 1 champion die een unieke interactie zal hebben met terrein (wellicht het bouwen van tijdelijke muren/onbegaanbaar terrein voor enemy champions). Ook lijkt het me wel wat als twee champions de mogelijkheid krijgen om te fuseren, tot 1 extra sterke champ, die dan uiteraard ook 12 items kan builden.

 

Ook verwacht ik nog een midlaner met een global, stuurbare ultimate, waarmee late-game iedere ADC in één klap dood is. Uiteraard wordt de cooldown gerefund wanneer je een kill of een assist maakt én maakt het niet uit of je volledig tanky gebouwd hebt! Tot slot komt Riot aan het einde van het jaar met een champion die abilities van andere champs kan stelen en kan gebruiken. Van elke champ in de game.

 

 

Gameplay veranderingen

 

League of Legends krijgt een Free-for-All modus, waarbij maximaal 10 spelers op een aangepaste Rift kunnen spelen. Iedere speler heeft 1 lane, met turrets en natuurlijk een base met een Nexus. Doel is om als laatste over te blijven. Wiens Nexus kapot is, ligt uit het spel. Je kunt vriendschappen sluiten met een andere speler, maar dan kun je elkaar ook niet aanvallen én deel je gold.

 

Er komt een rune waarmee je (als beide spelers de rune selecteren) kunt omwisselen van positie. Zo kun je een gevecht uitlokken en op het laatste moment omwisselen met een full HP champ. Diven wordt dus nog gevaarlijker.

 

Tot slot zal de meta dusdanig ontwikkelen dat er geen ADC+Support meer wordt gespeeld op de botlane. Wat precies de nieuwe samenstelling wordt, weet ik niet, maar twee tanks of twee mages behoort zeker tot de mogelijkheden. 2018 wordt het jaar waar ADC naar de achtergrond verdwijnt.

 

 

Wat denken jullie dat het nieuwe seizoen ons gaat brengen? Reageer in de comments, of tweet me @ThePens1992 en laten we in december kijken welke voorspellingen uit zijn gekomen!

 

Write a comment

Comments: 0