· 

Wat 2018 ons gaat brengen #4

Serdal Yeter is een van de drijvende krachten achter Echo Zulu. Mede dankzij zijn passie voor games is hij de juiste man op de juiste plek. Tussendoor studeert hij nog ‘gewoon’ biologie in Nijmegen en geeft hij les op een middelbare school. Syeter, zoals men hem online kent, is een duizendpoot, die een uitgesproken toekomstvisie heeft met Echo Zulu: “In 2025 staan wij natuurlijk in de Worlds finale!”

De eerste maand van 2018 is alweer bijna voorbij, dus het is hoog tijd om doelen te zetten en vooruit te kijken. Toch is het ook belangrijk om kort terug te blikken op vorig jaar. “Ik ben het meest trots op de winst in de ESL Benelux Summer Season. We begonnen het jaar als nieuwkomers, maar zijn gegroeid tot een van de beste organisaties binnen de League of Legends-scene. Een zeer succesvol jaar, meer had ik niet kunnen wensen van 2017!”, aldus Serdal. Toch is er niet veel tijd om stil te staan bij behaalde successen. Om echt te groeien als organisatie, moet je vooruit blijven kijken en doelen stellen. “We willen dit jaar doorpakken op het succes van 2017 en meer prijzen winnen!”, maar Serdal maakt direct duidelijk dat het niet alleen om prijzen gaat. “Dit jaar staan onze volgers en fans centraal. We willen ze in de spotlight zetten door meer activiteiten te organiseren en zodoende nog beter in contact te komen met onze fans.”

 

Ook bij het vormen van teams, denkt Serdal aan de toekomst. “Skills zijn niet het allerbelangrijkste, we kijken ook naar hoe ‘like-able’ de spelers zijn waar we mee werken. Neem een voorbeeld aan ons League of Legends team, dat zijn de knapste jongens die je kunt vinden!”. Het zoeken (en vinden) van geschikte spelers, draagt natuurlijk bij aan een ultiem einddoel. 2018 heeft voor Serdal één specifiek hoofddoel: “Echo Zulu als een echt esports merk vestigen in de Benelux. Daarom leggen we ook zoveel focus bij onze aanhang, want zonder hen zijn we nergens.” Hij vervolgt met een groter, gemeenschappelijk doel voor esports in Nederland. “De groei van esports in Nederland stimuleren, daar willen wij graag ons steentje aan bijdragen. Iedereen mag weten hoe leuk het is! De e-divisie (FIFA) is al bij veel mensen bekend, maar natuurlijk is er veel meer dan dat. We willen graag toegankelijker worden voor iedereen, zodat de esports verder kan groeien!”

 

Waar verwacht Serdal de successen in 2018? Daar is hij ook vrij duidelijk over. “We zijn in 2018 actief in League of Legends, Hearthstone en Dota2. League is altijd de prioriteit geweest en dat zal dit jaar ongewijzigd blijven. Er komen steeds meer leuke competities om aan mee te doen, zoals de Kayzr League, waar we ook aan mee doen. Natuurlijk zijn we ook gebrand om onze ESL Benelux titel terug te pakken!”. Serdal is realistisch over de andere games en de mogelijke successen: “We zullen altijd voor de bovenste plekken gaan, maar realistisch gezien willen we voor Hearthstone en Dota2 voornamelijk investeren in de toekomst en de scene.”

 

Los van de professionele doelstellingen, is Serdal zelf ook een ambitieus man en heeft hij ook zijn kijk op het nieuwe jaar. “Mijn persoonlijke streven is om altijd positiviteit te verspreiden in mijn omgeving. Dat is ook altijd het doel geweest met Echo Zulu en ik geloof dat dat vrij aardig is gelukt. Het is een manier van leven en die wil ik graag voortzetten. Het is vaak een uitdaging om aanhoudend positief te zijn, maar een uitdaging ga ik graag aan!”.

Tot slot vroegen we Serdal hoe hij de verre toekomst van Echo Zulu ziet, in 2025. Hij nam geen blad voor de mond wat betreft de doelstelling: “Natuurlijk staan we dan in de Worlds finale (van League of Legends)! Dat zou mooi zijn, maar serieus gezien, is ons toekomstplan om het grootste e-sports merk van Nederland te worden. In 2025 zijn wij de meest professionele en succesvolle organisatie in de Benelux. Bovenal zijn wij een organisatie die er is voor onze fans, zonder hen kunnen wij onze doelen niet bereiken.”

 

 

Volg Serdal op Twitter via: @SYETER_EZ

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    onverslaanbaard (Tuesday, 30 January 2018 19:55)

    Top doelstellingen, ik zal altijd het LOL-Team blijven steunen.