· 

Het verhaal achter een vernietigende giechel

Die lach, die verschrikkelijke hoge lach. Iedereen die League speelt, kent die lach uit duizenden. Snerpend en tegen het enge aan. Maniakaal en galmend tot in het oneindige. De giechel van Jinx jaagt iedereen de stuipen op het lijf. Waar komt deze blauwharige, allesvernietigende, psychopathische chick vandaan?  “Whatever, let’s just start shooting!

 

Eigenlijk is het onduidelijk waar Jinx precies vandaan komt. Er gaan verhalen dat ze wellicht niet eens een mens zou zijn, of dat ze als kind met de verkeerde mensen om is gegaan en een trauma heeft overgehouden aan alle moorden om haar heen. Wat zeker is, is dat Jinx behoorlijk geflipt is, wat daar dan ook de reden van is. Op de ‘Roguery Night’, het jaarlijkse evenement van Piltover waar jongeren grappen met elkaar uithalen, legde ze de stad in puin. Ze blokkeerde bruggen, sloopte gebouwen en verplaatste ieder straatnaambord in de stad.

 

 

Jinx kon niet meer stoppen met haar daden en bleef slim uit de handen van de handhaving. Door middel van graffiti (Jinx was here) daagde ze de beschermer van de stad (Vi) meerdere malen uit. Door de teksten die Jinx achter liet, wist iedereen eindelijk haar naam. Een naam die niet snel vergeten zou worden. Vi en Caitlyn deden er alles aan om de kleine raddraaier te stoppen, maar misdaad na misdaad werd gepleegd en telkens kwam Jinx er mee weg. Ze leek niet te stoppen.

 

 

Herkenbaar aan Jinx zijn haar wapens, die ze altijd bij zich draagt. Ze heeft een minigun (‘POW-POW’), een raketlanceerder in de vorm van een haaienmond (‘Fishbones’), haar railgun (‘zapper’), haar explosieve vallen (‘chompers’) en haar allesverwoestende Super Mega Death Rocket. De uitrusting van Jinx is gemaakt en bedoeld om zo veel mogelijk chaos te veroorzaken. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt ze zo’n kick van gebouwen (en mensen) vernietigen, dat ze hier ook nog eens harder van gaat rennen én sneller van gaat schieten.

 

 

Zelf heb ik twee jaar ADC gespeeld en voornamelijk met Jinx. Ze is een van mijn favoriete champions uit de game en daarom ben ik ook blij dat ze weer een beetje sterker is geworden door de laatste patch. Naast haar gameplay, heeft Jinx een fantastische set aan quotes. Een kleine greep uit haar repertoire: “Rules are made to be broken... like buildings! Or people!", "Jinx? Stands for Jinx! Durr.", "What if I had a gun that... shot other guns?" en mijn persoonlijke favoriet (in haar Mafia-skin): "What's in my violin case? Violence.". Wordplay, I love it!

 

 

Ben je een ADC main en zoek je een leuke champion? Probeer Jinx eens, met een flinke diverse set aan abilities en prima late game damage zal ze je niet teleurstellen! Oh en vergeet niet om de lach-command te spammen na elke kill. Hihahahahahahaha.....

Write a comment

Comments: 0