· 

Halverwege de EU LCS

Op 15 januari deed ik mijn voorspelling voor de EU Spring Split, na een analyse van alle teams. Inmiddels zijn we iets over de helft van het seizoen (10 van de 18 games zijn gespeeld) en is het tijd voor een kleine terugblik én moet ik met de billen bloot omtrent sommige voorspellingen...

 

Mijn welgemeende excuses

Het team waar ik niets van verwachtte dit seizoen. Ik plaatste ze op de 9e plek, gezien de veranderingen in de line-up. Echter hebben de nieuwkomelingen mijn tegendeel bewezen en een enorm knappe prestatie neergezet. Vooral ‘Italian Stallion’ Jiizuké in de midlane heeft een grote bijdrage in de successe van Vitality. Het team leek fluitend naar de eindoverwinning te gaan, maar afgelopen week verloren zij van H2k én van G2: 0-2. Met een 7-3 score delen zij nu de eerste plek in EU.

 

De grootste teleurstelling

Unicorns, Unicorns, Unicorns... Enorm veen kwaliteit ingeleverd en mindere spelers terug gehaald, maar dat ze halverwege het seizoen stijf onderaan zouden staan, had ik niet verwacht. Met een 2-8 score ziet het er niet erg rooskleurig uit deze split voor de ‘Love Herds Crew’. Toch moet ik ook eerlijk bekennen dat UOL in sommige games een beetje pech heeft gehad. Of ze dit in de tweede helft van het seizoen kunnen afdwingen, betwijfel ik.

 

De koplopers

Twee van de drie koplopers had ik ook bovenaan mijn voorspelling staan. Fnatic en G2 maken hun naam waar en lijken te gaan strijden om de titel. Wat dit natuurlijk extra interessant maakt, is het feit dat Youngbuck, de ex-coach van G2, momenteel Team Director is bij Fnatic. Hij is heel duidelijk en vastberaden om Fnatic weer opnieuw de ‘Kings of Europe’ te maken. Toch is G2 ook behoorlijk op stoom en belooft dit een spannende strijd te worden.

 

De middenmoot

Achter de huidige koplopers, zit een drietal teams. Naar alle waarschijnlijkheid zal 1 van deze teams aanhaken voor de playoffs (samen met Fnatic, G2 en Vitality). Splyce, ROCCAT en Giants (allen 5-5) hebben laten zien dat ze mee kunnen doen met de grote teams, maar hebben net niet de slag naar de top kunnen maken. Het is erg moeilijk om een voorspelling te doen welk team de playoffs zal halen. Momenteel geef ik ROCCAT de meeste kans.

 

Mijn voorspelling vs de huidige stand

1.       Fnatic (1)
2.       Misfits (4)
3.       G2 Esports (1)
4.       H2K (9)
5.       Unicorns of Love (10)
6.       Splyce (4)
7.       Schalke 04 (8)
8.       Giants (4)
9.       Vitality (1)
10.   ROCCAT (4)

 

Hoe gaat de EU LCS eindigen? Laat jouw voorspelling achter in de comments, of tweet naar mij @ThePens1992

Write a comment

Comments: 0