· 

Twee toplane talenten over The Party

Ze leerden elkaar twee jaar geleden kennen via de stream van een Nederlandse Twitcher. Daar speelden ze mee met viewergames en was de een (Mike) nogal onder de indruk van de ander (Dino). Dusdanig onder de indruk, dat hij twee jaar later een toplaner is geworden én nu stomtoevallig samen met de ander in hetzelfde team speelt. Ricardino ‘Dinoricar’ en Mike ‘Mke’ vertellen hun verhaal richting The Party. Over toplane, over hun eigen verwachtingen en de verschillen tussen de twee. “Ik denk dat we nog geen duidelijk plan hebben.”

Introductie

 

Mike is 24 jaar oud en is online bekend als ‘Mke’. Hij is bijna afgestudeerd en is al sinds jongs af aan aan het gamen. Begonnen op de Gameboy, maar al snel op de PC. Warcraft 3 en Age of Mythology waren zijn eerste games. Ricardino, beter bekend als Dinoricar, is net 21 geworden en woont samen met zijn vader in een klein dorpje. Ook hij speelt al sinds zijn jeugd spellen als Super Mario, Mortal Kombat en Smash Brothers, voornamelijk met zijn oudere broer. “Gamen vond ik altijd al leuk, maar het was nooit écht op de voorgrond voor mij” aldus ‘Dino’. “Mijn broer liet me League of Legends zien en toen wist ik zeker dat ik dit spel niet leuk zou vinden. Een week later probeerde ik het toch. Een keuze waar ik geen spijt van heb.”. Beide spelers hebben een nickname die zich vrij simpel laat raden. Mike heeft de ‘i’ weggehaald en Dino heeft de twee helften van zijn naam omgedraaid. Dino leek een voorgevoel te hebben over zijn aanstaande faam toen hij zijn naam moest kiezen: “Ik wilde later niet bekend staan als ‘dino3344’ en wilde een naam die bij me past. Cijfers achter mijn naam gaf mij altijd het gevoel dat iemand niet creatief genoeg was, dus koos ik voor het herkenbare Dinoricar.”

Serieus gamen

 

Voor Mike begon het pas echt te kriebelen vanaf The Reality in 2016. Hij werd met een paar vrienden derde en zag zijn eigen kwaliteiten. Vanaf toen begon hij wat serieuzer in teams te spelen, maar had moeite: “Ik heb nooit echt mijn draai weten te vinden in een vast team, maar vorig seizoen speelde ik een redelijke kwalificatie-run met een groep vrienden, onder de naam TempName. Een deel van die groep is door Echo Zulu opgenomen in de nieuwe line-up, gelukkig ik dus ook.”. Dino kwam op een andere manier terecht bij Echo Zulu. “Ik streamde al best een tijdje op Twitch en werd daar steeds bekender binnen de Nederlandse community. Daar heeft Echo Zulu mij zien spelen, waardoor ik een uitnodiging kreeg om met de eerste try-outs van het team mee te doen.”. 

Twee toplaners, 1 spot

Natuurlijk hoef ik niet uit te leggen dat er maar 1 toplaner per team kan spelen. Mike en Dino hebben ieder hun eigen kwaliteiten, maar er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Hoe ze daar zelf over denken? Vooral heel nuchter: “De scrims gaan de laatste tijd bij ons allebei erg goed” aldus Mike. “Ik ben benieuwd of de tank-meta aan zal houden met de nieuwe rune. Er is nog geen duidelijk plan over wie er gaat spelen, maar ik denk wel dat Dino zijn speelstijl beter past bij de agressieve shotcalling van Dommy (Support). Zelf ben ik meer van de scaling en rustige games.” Dino vindt het lastig om het verschil tussen hem en Mike te duiden: “Toplane kan op veel verschillende manieren gespeeld worden en het ligt aan veel aspecten van de lane én buiten de lane. Wat mij voornamelijk onderscheid van álle andere toplaners zijn mijn mechanics op bijna alle champions en mijn inzicht over hoe fights het beste uitgespeeld kunnen worden. Dit resulteert vaak in solo-kills. Nu de tank-meta weer een beetje aan zet is, kan mijn beste kwaliteit soms niet benut worden. Ik heb het afgelopen jaar veel tijd gestoken in het leren spelen van tanks, wat nu zijn vruchten afwerpt.”

 

 

Qua champions zijn beiden uitgesproken over hun favorieten. Mike: “Gangplank is mijn favoriet, maar ik durf hem bijna niet te blindpicken in SoloQ. Ik zou echt willen dat ik die champion goed kon spelen. Naast zijn gameplay en zijn skill-ceiling, vind ik het gewoon dope dat het een piraat is en dat Illaoi zijn chick was. Naast Gangplank heb ik veel liefde voor Galio. Zodra het viable is om hem op toplane te spelen, lock ik hem in. Hij is gewoon een superheld.” Dino heeft andere voorkeuren, als het om champions gaat. “Ik heb Yordles altijd leuk gevonden. Vroeger maakte het niet uit welke rol ik speelde, maar ik moest en zou een Yordle spelen. Ik besloot om toplane te gaan spelen en het werd iets lastiger. Rumble was de enige Yordle, maar die speelde ik niet. Toen Gnar uit kwam, was ik direct verliefd en ik heb die champion dan ook zo veel gespeeld, ook al was ik er helemaal niet goed mee. Hetzelfde geldt voor Kled. Na lange tijd, en veel verliezen, ben ik met beide champions eindelijk echt goed. Ze hebben allebei een hele aparte speelstijl wat het erg leuk maakt om ze veel te spelen.”.

The Party: Voorbereiding en verwachting

Komend weekend zullen Mike en Dino, samen met hun teammates, proberen iets moois neer te zetten in Eindhoven, bij The Party LAN. Natuurlijk gaat dit niet vanzelf en is er veel voorbereiding nodig. Dino: “In aanloop naar een toernooi speel ik altijd extra veel games en probeer ik veel dingen uit, wat er soms voor zorgt dat ik games verlies en zak in ELO, maar dat is het allemaal waard als ik meer verschillende scenario’s heb gespeeld dan de toplaners waar ik straks tegen moet spelen.” Ook Mike speelt veel games in voorbereiding op een toernooi zoals The Party: “Ik speel zo veel mogelijk, maar ik kijk ook veel naar Koreaanse toplaners, om snel te zien wat werkt en wat niet. Vooral bij nieuwe patches is dat interessant. Met de komst van patch 8.6 en de nieuwe ‘Conquerer’ rune, is het belangrijk om te zien wat momenteel sterk is.”

 

Mike is bescheiden over zijn verwachtingen voor The Party. “Ik denk dat wij de underdog zijn. Met de Kayzr League hebben we flink de plank mis geslagen, maar we hebben daar ook veel van geleerd en zijn een stuk stabieler in ons train-schema. Ik denk dat alles kan gebeuren. Ook denk ik dat toplane echt het verschil gaat maken in de games die we spelen, tegen spelers als Fedor (Sector One), Sebs (New Dynasty) en Tuomari (mCon Esports).” Dino durft zich iets meer te wagen aan een voorspelling: “Naar mijn mening hebben we makkelijk kans op de eerste plek, als we allemaal ons steentje bijdragen. We zijn aardig nieuw en ook onze ADC (Boomin) is nieuw op zijn rol, dus het zal waarschijnlijk afhangen van de situaties waar we als team in gezet zullen worden.”

 

Tot slot

Ik liet de jongens zelf nog naar eigen invulling iets zeggen wat ze kwijt wilden. Mike: “The Party is echt een toffe LAN en ik vind de locatie ook erg nice. Shoutout naar Echo Zulu en Serdal in het bijzonder voor de inzet in de organisatie en in ons team in het bijzonder!” Ook Dino wilde nog kort wat zeggen: “Ik ben erg benieuwd wat we gaan doen op The Party en ik kijk er erg naar uit, omdat het de vorige keer erg leuk was. Toen werd ik tweede, dus nu ga ik voor goud!” 

Write a comment

Comments: 0