· 

Social media manager Hanaï

Ze is de stille kracht achter de community van Echo Zulu. Als je de social media-kanalen van de organisatie volgt, heb je ongemerkt al enorm veel van haar werk gezien. Pas 19 jaar, maar nu al enorm gemotiveerd én getalenteerd. Hanaï, beter bekend als Mowglitch, weet wat ze wil: "Ik kijk heel erg op tegen Sjokz, zoiets zou ik ook graag willen doen."

Een vruchtbaar tussenjaar
In het dagelijkse leven werkt ze in een callcenter op de afdeling zorgverzekeringen, nadat ze vorig jaar haar HAVO-diploma behaalde. Verder studeren zat er echter nog niet in voor Hanaï: "Ik vond het moeilijk om een studie te kiezen en dus besloot ik om een tussenjaar te nemen. Zo kan ik ervaring opdoen en hopelijk op die manier een leuk baantje ontdekken. Aansluitend op dit baantje, zoek ik dan weer een passende opleiding." Verder vond ze het nog wel belangrijk om te melden dat ze twee 'supercoole' konijnen heeft, heel veel van muziek houdt, enorme interesse in fotografie heeft en een echt familiemens is. Een veelzijdige dame, met veel ambitie dus.

De eerste stappen in de esports
Na de gebruikelijke 'smalltalk', vroeg ik me eerst af waar in hemelsnaam de bijnaam 'Mowglitch' vandaan komt. Het blijkt een samenvoeging te zijn van 'Mowgli' (het personage uit Junglebook, haar bijnaam van vroeger) en 'glitch' (een 'foutje' in een computerspel). Toen ze een online alias aan moest maken, was Mowgli al bezet en werd het zodoende Mowglitch. Ze begon te streamen in haar vrije tijd, op het grote streaming-platform Twitch. Helaas was haar laptop niet goed genoeg en waren de uitzendingen niet naar wens. "Ik ben vrij perfectionistisch, dus ik besloot om te stoppen. Als ik iets doe, wil ik het 100% goed doen." aldus Hanaï.

 

Na deze kortstondige streaming-carrière, kwam ze in contact met Echo Zulu. Haar vriend (Max, aka Raqo) speelde voor dit Nederlandse team, dat op dat moment mensen zocht om het Social Media team aan te vullen. Omdat ze al eens een studie richting Social Media Managing had overwogen, was dit de ideale kans om eens te zien of ze het wat vond. "Serdal, de eigenaar van Echo Zulu, gaf mij een kans en benoemde me tot Social Media Manager. We zijn nu een jaar verder en mijn vriend is inmiddels weg bij de organisatie. Toch ben ik gebleven, omdat ik de samenwerking, sfeer en visie heel prettig vind. Bovendien gaat het erg goed én heb ik er nog altijd plezier in.".

Het takenpakket
Hanaï is dus voornamelijk erg actief op Social Media: "Ik zoek content uit (of krijg het aangeleverd), controleer het en zet er eventueel nog aanvullende informatie of een pakkende tekst bij. Dit kan een aankondiging zijn, een foto van een van onze spelers die ik heb gemaakt op een toernooi of informatie over een competitie waar een van onze teams aan deelneemt." legt ze uit. "Heel kort samengevat probeer ik iedereen via het internet zo goed mogelijk op de hoogte te houden over onze spelers, interesses en resultaten. Soms reageer ik ook op andere spelers of organisaties om voor wat leuke interactie te zorgen. Als ik 'offline' ben, denk ik altijd na over originele content die we kunnen posten of plannen voor de toekomst.". Ook is ze nauw betrokken bij de samenwerking met de sponsor Lenovo, om te kijken hoe zij Echo Zulu het beste kunnen ondersteunen, en omgekeerd. Zo bedenken zij samen leuke stunts organiseren met giveaways bijvoorbeeld.

Een toekomst vol ambities
Het is me al duidelijk dat ik een zeer ambitieus persoon  tegenover me heb. Om dat nog wat kracht bij te zetten, vroeg ik naar haar toekomstplannen. "Ik werk momenteel min of meer op part-time basis, maar zou graag full-time aan de slag willen. Helaas gaat dat nu niet bij Echo Zulu, dus ben ik ook op zoek naar een aanvullend baantje. Vroeger had ik een heel ander doel, maar dat is door mijn positie bij Echo Zulu wel veranderd.". De droom waar Hanaï het over heeft, ontstond in 2016, toen de finale van de LCS naar Rotterdam kwam. Ze zag Eefje 'Sjokz' Depoortere dit grote evenement presenteren en was direct verkocht. "Ik kijk heel erg tegen haar op en zou graag ook zoiets willen doen. Ik heb een half jaartje als Community Manager bij Wind and Rain gewerkt, waar ik ook een eigen talkshow zou gaan doen. Echter liep ik weer tegen het probleem van mijn laptop aan en is dat plan gestrand.".

 

Toch voelt Hanaï zich nu enorm op haar plek en heeft ze een positief beeld over de toekomst: "Misschien kom ik er wel op een andere manier, als ik een CV heb opgebouwd met veel ervaring, maar misschien ook niet. Organisaties zoeken steeds vaker iemand die iets voor ze presenteert, dus met de juiste connecties en skills kom ik wel op mijn pootjes terecht. En zo niet? Dan is het gewoon niet voorbestemd geweest en sla ik een ander pad in, wat mij misschien wel een stuk beter ligt. Op die manier ben ik ook bij Echo Zulu beland en het bevalt me nog steeds prima!" aldus Hanaï.

Een perfecte match
Als ik vraag waarom de samenwerking met Echo Zulu zo'n succes is, twijfelt ze geen moment: "De eigenaren van de organisatie en ik zitten heel goed op een lijn. Ik heb een bepaalde gedachte over content en hoe ik die uit wil brengen. Die mindset komt overeen met die van Echo Zulu. Het is fijn om dezelfde visie te hebben, als ik die vervolgens openbaar moet verwoorden.", vertelt ze enthousiast. "We willen als Echo Zulu erg graag groeien en leider van de strijd zijn. Hoe beter wij presteren, hoe hoger het niveau in de Benelux wordt en hoe meer uitdaging er komt waardoor de scène uiteindelijk ook kan groeien. Met social media werkt dat eigenlijk precies hetzelfde. Op het moment dat ik leuk, interessant en consistent posts kan maken, vallen wij extra op, zodat andere organisatie zich ook weer achter de oren krabben."

 

De passie voor haar werk én de organisatie is merkbaar als ze haar uitleg vervolgt: "Ik ben van mening dat goede content zorgt voor meer interactie en een beter imago, iets waar je als organisatie uiteindelijk naar streeft. Natuurlijk zijn er meer factoren, zoals de resultaten en de games die worden gespeeld. Wat ik bij Echo Zulu heel speciaal vind, is dat het een organisatie met karakter is. We zijn niet alleen maar 100% gedreven om de beste te zijn. Andere organisaties zijn zó druk om nummer 1 te zijn, dat ze vergeten dat het ook belangrijk is om leuk gevonden te worden of überhaupt herinnerd te worden. Wij zien dat graag anders en ik werk daar met veel plezier aan mee.".

Passievol en dankbaar
Na een gesprek van ruim een uur, is het me duidelijk dat we enorm dankbaar mogen zijn voor al het werk dat Hanaï voor Echo Zulu doet én dat ze dit met heel veel plezier doet. Zoals ze zelf zegt: "Er zit voor mij veel passie en gedrevenheid in en dat moet ook wel, ander raakt je creativiteit op!". Tot slot vroeg ik haar of ze nog mensen in het bijzonder wilde bedanken. Dat liet zij zich geen twee keer zeggen, dus bij deze Hanaï haar shoutouts:

 

- Mijn neef Philippe, die me hooked heeft gekregen aan esports en me deze wereld in heeft geleid.
- Serdal, door de kansen de hij mij heeft gegeven en blijft geven.
- Max, mijn vriend, die me altijd prikkelt om het beste uit mezelf te halen.
- Mijn ouders, die me de vrijheid en steun hebben gegeven om mijn passie te volgen.
- Pens, super bedankt dat je mij interessant genoeg vond voor dit interview en buiten dat, bedankt voor het ondersteunen van mijn werkt met jouw wekelijkse kwalitatieve en interessante content.
- Tot slot wil ik mijn broer bedanken, omdat ik zonder hem allang was gestopt of doorgedraaid van onzekerheid. Hij is altijd happy voor me en support me.

Hanaï volgen?
Enthousiast en/of nieuwsgierig geworden? Je kunt natuurlijk alle content van Hanaï zien door de social media kanalen van Echo Zulu te volgen, maar ze heeft zelf ook een Twitter-account: @Mowglitch. Zoals je hebt kunnen lezen is ze ook zoekende naar aanvullend werk in de esports. Het lijkt me duidelijk dat ze een waardevolle aanvulling is voor iedere organisatie! Heb je tips? Voel je vrij om haar een berichtje te sturen!

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    John Sapuletej (Monday, 16 April 2018 17:53)

    Goed bezig meiske.
    Succes met alles wat je doet . . .
    Kus en groet van je Ani ���