· 

DutchHawk: de teamcaptain

Fortnite. Als je ook maar een klein beetje affectie met gamen hebt, kan het je niet zijn ontgaan. Zelfs media zoals het NOS-journaal en RTL hebben er al aandacht aan besteed. Niemand kan om deze grote hype heen, dus ook Echo Zulu niet. Met heel veel trots presenteer ik daarom hierbij onze eerste officiële Fortnite speler: Anil 'DutchHawk' Alders. Ik sprak hem over zijn game-achtergrond, zijn mening over competitive Fortnite én vroeg naar het grote geheim om net zo goed te worden: "Word niet boos als je dood gaat, maar leer van je fouten."

 

Wie is DutchHawk?

Uiteraard vond ik het interessant om eerst eens te ontdekken wie Anil eigenlijk is, voordat we game-gerelateerd gingen praten. Anil is 23 jaar oud en een bezig baasje: "Ik heb Maatschappelijke Zorg gestudeerd op het MBO en ben momenteel eigenaar van mijn eigen ZZP-onderneming, waarbij ik coaching en dagbesteding doe met kinderen met ADHD en/of autisme. Verder werk ik parttime als activiteiten-begeleider bij Stichting de Ulebelt en woon ik samen met mijn vriendin Carlijn en onze 8 maanden oude bulldog puppy.". Hoe hij tijd voor gamen overhoudt is mij een raadsel, al helemaal als blijkt dat hij naast het gamen ook nog graag duikt en wel een hapje sushi lust. Het is een gave, zullen we maar zeggen.

 

De weg naar Fortnite

Cliché, maar Anil speelt al sinds jongs af aan games. Wat begon als een leuke hobby met een Gameboy en strategische spellen zoals Age of Empires, groeide uit tot het streven naar  een doel om steeds beter te worden. Hij vervolgde zijn weg via World of Warcraft, Runescape, Wolfenstein: Enemy Territory en Counterstrike, om uiteindelijk hij H1Z1 uit te komen.

 

"Kijk, H1Z1 was op dat moment gewoon dé Battle Royale game, die dit genre ook meer op de kaart heeft gezet. Ik was elk seizoen 'Royalty'-rank en stond zelfs een keer in de top 200 van Europa. Helaas werd het spel door updates steeds minder leuk en stopten ook veel streamers met het spel. Na 1600 uur werden de bugs en updates mij ook teveel en besloot ik te stoppen." aldus Anil. "Ik stapte toen over naar Fortnite, dat ik in augustus vorig jaar voorbij zag komen op YouTube. Ik heb het spel vanaf dag 1 gespeeld, aangezien het Battle Royale concept me enorm aansprak, mede dankzij H1Z1."

 

Op zijn eerste Fortnite-dag legde Anil de lat direct hoog: "Ik pakte meteen een solo win met 15 kills en binnen een week had ik zelfs een solo win met 23 kills. Toen wist ik dat dit spel voor mij was gemaakt." legt hij uit. "Ik heb extreem veel van mijn vrije tijd opgeofferd om mijn playstyle en build-skills te perfectioneren en dat werpt momenteel zijn vruchten af. Ik ben in seizoen 3 nu #5 in de global ranking en #1 in Nederland. Daarnaast ben ik altijd top 20 in de TRN rating.". Als ik hem vraag of hij momenteel nog een andere game zou aanraden naast Fortnite, is zijn antwoord kort en krachtig: "Ik speel zelf momenteel niks anders, dus eigenlijk niet, haha! Maar de Total War franchise is wel tof!".

 

Hype of nieuwe topgame?

Meestal hebben games tegenwoordig een flinke piek in populariteit, om vervolgens weer te 'crashen'. Kijk bijvoorbeeld naar H1Z1, PUBG en Overwatch. Toch heeft Anil vertrouwen in Fortnite en denkt hij zeker niet dat het slechts een hype is: "Ik was sowieso niet echt een fan van PUBG, vanwege de slome gameplay. Ik denk dat Fortnite meer potentie heeft, omdat er zo'n groot deel strategie bij komt kijken door het bouwen en het daarmee een mix is van verschillende soorten games. Dat maakt Fortnite uniek en interessant om te blijven spelen.".

 

Een belangrijk onderdeel van een goede game is natuurlijk dat de competitive scene de game ook kan oppakken en kan helpen om te groeien. Anil is de eerste speler die voor Echo Zulu op competitief niveau Fortnite zal gaan spelen en heeft al direct zijn visitekaartje afgegeven. Op een door HP georganiseerd toernooi in Utrecht rekende hij af met alle concurrentie en pakte hij de eerste plaats. "Het was prachtig om deel uit te maken van dit event en ik zie de toekomst positief in, omdat Fortnite zo groot is en enorm veel potentie heeft om een grote esport te worden met grote, gekke events. Ik hoop dat Epic Games snel zelf events gaat organiseren en ik denk dat dat heel snel gaat gebeuren." vertelt hij.

 

De gouden tips

Natuurlijk kon ik het niet laten om te vragen wat nou zijn grote geheim is. Hoe word je zó goed in Fortnite? Anil: "Je moet vooral weten wanneer je agressief kunt spelen en wanneer je beter even af kunt wachten. Analyseer elke situatie en kijk wat het beste is. Als tweede is het perfectioneren van het bouwen enorm belangrijk om beter te worden, waarbij ik zou aanraden om keybindings te gebruiken die goed bij je passen. Als laatste is het goed om van je fouten te leren en vooral niet boos te worden als je bijvoorbeeld dood gaat of een fout maakt. Kijk wat er fout ging en probeer dit aan te pakken. Voor de rest is het ook vooral gewoon veel spelen, haha!"

 

Tot slot vroeg ik, zoals gebruikelijk, wie Anil graag wilde bedanken: "Shoutout naar mijn vrienden die mij steunen, mijn vriendin, mijn ouders en natuurlijk Echo Zulu en Lenovo die het mogelijk maken dat ik binnenkort kan gaan streamen!".

 

Anil in actie zien?

Ik kan me heel goed voorstellen dat je enthousiast bent geworden over onze nieuwste aanwinst en hem graag in actie wil zien. Je kunt hem volgen op YouTube (Dutchhawk), Twitter (@DutchhawkFN) en Instagram (DutchhawkFN). Zoals hij zelf ook al zei, begint hij over 2 á 3 weken met streamen op Twitch, dus hou zijn socials (en die van ons) goed in de gaten!

 

Write a comment

Comments: 8
 • #1

  ODESZA_Yetii (Thursday, 21 June 2018 07:53)

  Hallo ik ben luca en ik had een vraagje ik heb zelf
  ook een esports team en ik wou graag competitive tegen jullie spelen dus een 2v2 in fortnite

  Alvast bedankt ik hoor graag nog wat terug email is dennaden2003@hotmail.com

 • #2

  Finn (Monday, 01 October 2018 16:35)

  Mag ik er in

 • #3

  Dani (Monday, 12 November 2018 23:06)

  Hallo mijn naam is Dani ik speel op ps4 ik zou graag in een esports team willen is het een mogelijkheid om bij jullie te kunnen komen mijn email is adapticyt@gmail.com

 • #4

  usi (Thursday, 21 February 2019 13:03)

  zou ik een try out kunnen doen voor het esport team

 • #5

  usi (Thursday, 21 February 2019 13:04)

  mijn Gmail is usi.games12@gmail.com

 • #6

  Sandor van den Berg (Monday, 11 March 2019 11:52)

  Ik heb de video’s gezien van de Cyka blyatman Hah ik vond de naam wel grappig heb namelijk ook cyka blyatman in mijn post op insta maar over zaken ik vind dat deze clan er goed en voorzorg uit ziet ik zal keertje graag een tryout willen doen mijn gamertag op ps4 is sandor_03 epic sandor03 mijn season 8 kd is 2,04 over algemeen en in solo 4,17 mijn mail is vandenbergsandor@gmail.com insta is gamers.zone_ voor meer meeste gelikete post 2k elk moment 1k volgers mijn YouTube RIP Mannn
  En sandor03 ik hoop dat snel met jullie contact kan opnemen

 • #7

  GewoonDT (Thursday, 18 July 2019 15:06)

  Graag zou ik willen try-outen om jullie E-sport team te joinen!

  Ik ben een ervaren Fortnite speler, met meer dan 10.000 potjes gespeeld te hebben en dus ervaring genoeg. Verder heb ik ook de World Cups gespeeld, helaas in de halve finale gestrand.

  Ik ben 20 jaar oud. Graag hoor ik nog van jullie.


  Mijn email is dylanthomas_v@yahoo.com

 • #8

  Lucas (Thursday, 26 September 2019 20:07)

  Kan ik joinen, ik ben een og uit season 2 met season 3 battlepass