· 

Hearthstone aanwinst: Narra

Voor de tweede week op rij heb ik de eer om jullie een nieuwe speler te introduceren. Nadat ik vorige week bekend mocht maken dat Dutchhawk ons komt versterken voor Fortnite, presenteer ik vandaag met heel veel trots een nieuwe kracht voor onze Hearthstone afdeling! Vanavond speelt hij/heeft hij een showmatch gespeeld tegen zijn oude team mCon. Ik sprak hem over zijn ambities en zijn overstap naar Echo Zulu: "Ik wil zowel de Benelux als de internationale scene veroveren."

 

Kennismaking

Jesse is een 28-jarige Hearthstone speler en woont in Amsterdam. Hij heeft een lange tijd geschiedenis gestudeerd, maar weet niet zo goed wat hij wil: "Ik werk nu voor een uitzendbureau, voornamelijk in het Scheepvaartmuseum, dus ergens heeft mijn studie blijkbaar nog nut gehad. Ik probeer uit te vogelen wat ik leuk vind." aldus Jesse. Hij woont samen met zijn vriendin en zijn kat, waar hij op verzoek best een foto van wil delen. Een foto van zijn kat, niet van zijn vriendin. Voor de duidelijkheid... Verder houdt hij van muziek en koken. En gamen, natuurlijk.

 

Waar het allemaal begon

 De vader van Jesse had een oude Apple desktop waar vroeger niks op werkte. Jesse speelde demo versies van Warcraft 2 en andere games. Toen er eindelijk een Windows pc in huis kwam, ging het hard. "Ik heb van alles geprobeerd, maar mijn voorliefde voor MMO/RPG games was vrij snel duidelijk. Met enige schaamte wil ik best toegeven dat ik belachelijk, echt belachelijk veel Runescape heb gespeeld vroeger. World of Warcraft heeft uiteindelijk de meeste invloed gehad op mijn voorkeur, want vanaf het moment dat ik dat ging spelen, was ik niet meer van de pc weg te slaan. Tot grote ergernis van mijn ouders en zusje, want we moesten de computer delen." vertelt Jesse. "In WoW behaalde ik op mijn hoogtepunt de top -5 in de 5v5 Arena. Toen ik een beetje ontdekte hoe competitief spelen werkte, heeft dit me later met Hearthstone enorm gemotiveerd om het maximale er uit te halen. In de afgelopen jaren heb ik eigenlijk alleen maar HS gespeeld op mijn 'hamster-pc', dus ik kan verder weinig anders aanraden!".

 

Jesse speelde in het begin HS voor Emperor, een team dat opgericht was vanuit Fireside Gatherings. Toen hij daar vertrok, nam mCon contact met hem op. "Ze vroegen of ik interesse had om voor hen te komen spelen en dat had ik wel. Het mooie aan hun plan van aanpak is, dat resultaat wordt beloond met meer support. Soms is dat frustrerend, want HS heeft ook nog een factor 'RNG'/geluk, maar met de hulp van mijn teamgenoten heb ik toentertijd een top-3 plek behaald op The Reality, ESL Benelux Summer 2017 gewonnen en de top-4 gehaald met ESL Benelux Winter. Ook heb ik veel goede vriendschappen opgebouwd en een goede basis voor mijn esports-carriere gelegd." aldus Jesse. " Zonder mCon was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Ze bleven me altijd supporten, ook als het even minder ging. Daarom ook nog in het bijzonder een shoutout naar mCon: Supermegabedankt voor de geweldige tijd en alles dat ik heb geleerd en dat ik heb mogen spelen onder jullie banner!"

 

De overstap

Zoals al eerder vermeld, maakt Jesse de overstap van mCon naar Echo Zulu. Per vandaag is die overgang officieel en zal hij de kleuren van EZ verdedigen, zowel op nationaal als internationaal niveau. Maar waarom? Jesse legt uit: "Echo Zulu geeft mij de kans om me meer te focussen op internationale toernooien. Een mooie kans voor mij om te kijken hoe ik er nu echt voor sta met mij HS-carriere. Een nieuw team zorgt ook voor een nieuwe kijk op het spel, wat ook geen kwaad kan.". Het teamgevoel dat Jesse bij mCon had, hoopt hij ook bij Echo Zulu te vinden. "Hopelijk gaan we veel samenwerken om zowel de Benelux als de internationale scene te veroveren. Joske609 en ik hebben al een goede start gemaakt door allebei in de top 100 van Europa te eindigen in april. Verder hoop ik me te plaatsen voor het HGG team (een league met landenteams) en de komende prelims (EU top 64 van ladder finishes/tour stops resultaten) te halen. Tot slot zal ik natuurlijk ook aanwezig zijn op Benelux LAN' s en evenementen en misschien win ik nog wel een Benelux LAN."

 

Gouden tips

Ik weet zelf helemaal niets van Hearthstone, maar gelukkig was Jesse zo vriendelijk om vijf tips mee te geven aan beginnende HS spelers:

 

1. Blijf spelen, je hebt nou eenmaal een vrij grote kaart collectie nodig om verder te komen en elke dag je daily quest doen doet wonderen.

2. Leer de basis van het spel in arena, je zult snel merken dat je hierdoor ook meer goud verdient dan je uitgeeft waardoor je collectie groter zal worden en je beter wordt in het spel.

3. Begin met het spelen van decks gemaakt door anderen, ga je eigen creaties pas later bouwen als je beter weet hoe de meta eruit ziet en waar je rekening mee moet houden. Tenzij je het spel puur voor de lol speelt en het je niet uitmaakt of je wint of verliest, speel dan juist je eigen decks omdat het toch meer voldoening geeft.

4. Kijk streams, er zijn genoeg (ook Nederlandstalige) streamers die hun beurten play by play uitleggen. Hierdoor krijg je inzage in de gedachtengang van hen en dan kan je kijken of je het ermee eens bent of niet. Je zal merken dat je sneller decks begrijpt en zelf ook sneller beter wordt.

5. Doe mee aan toernooien. Of het nou een fireside is of een LAN-party, er zijn genoeg HS toernooien in Nederland en een van de mooiste elementen van HS is de geweldige scene die we hier hebben. Drink een biertje met andere spelers, leer nieuwe mensen kennen en schreeuw het uit bij een topdeck!

 

Jesse volgen

Natuurlijk willen jullie allemaal weten waar je Jesse kunt volgen en waar je hem kunt zien spelen. In de eerste plaats is het handig om hem te volgen op Twitter (@Narra_HS), zodat je op de hoogte blijft van zijn eventuele deelname aan toernooien. Hij is misschien van plan om te gaan streamen, maar weet nog niet of hij daar consistent in kan zijn.

Komend weekend (5-6 mei) kijkt Jesse bij de prelims in EGA en is hij 19-20 mei bij de Dreamhack Tours. Tour Stop Italy mist hij door een eigen vakantie en hij hoop (met een lief lachje richting Serdal) dat hij naar Dreamhack Summer kan gaan. Verder staat er nog niks vast, dus volg vooral zijn Twitter (en die van Echo Zulu) voor meer informatie!

 

Shoutouts

Zoals jullie gewend zijn, geef ik altijd de ruimte om wat shoutouts te doen, dus zo kreeg Jesse deze mogelijkheid ook!

Uiteraard een giga shoutout naar mCon in z’n geheel. Specifiek naar Marcel omdat ie altijd in me heeft geloofd en me heeft gesteund. M’n oude teamgenootjes: maDe, Cptnkitty en A4papier. Een extra shoutout naar maDe voor de geweldige samenwerking al die tijd bij mCon, ooit win ik nog is van je man! Serdal/Syeter voor de fantastische kans bij EZ. En Joske omdat ie het nodig gaat hebben als ik salty ben en voor de mooie eerste finish die we hebben gehaald.

Volg Jesse dus op zijn persoonlijke Twitter (@Narra_HS) en vanaf vandaag ook officieel via onze social media-kanalen!

 

Write a comment

Comments: 0