· 

EU LCS Summer Split

Ik zat er met de Spring Split op een aantal punten goed naast. Zo had ik hoge verwachtingen van Misfits (die 7e werden in plaats van mijn voorspelde 2e plek) en had ik geen hoge pet op van Vitality (4e ten opzichte van mijn voorspelde 9e plaats). De winnaar voorspelde ik wel juist: Fnatic. Nu het tweede deel van het Europese seizoen komende vrijdag van start gaat, ga ik een nieuwe poging doen. Niet voordat we eerst kort naar de teams hebben gekeken natuurlijk, want er is het een en ander veranderd. Prolongeert Fnatic de titel? Of gaat er dit keer iemand anders aan de haal met de beker?

 

De terugblik

 

Fnatic was in de finale van de Spring Split overduidelijk te sterk voor G2 Esports. De grote rivaal werd met 3-0 verslagen, mede dankzij een pentakill van Season MVP Rekkles. De grootste verrassing (in positieve zin) moet toch wel Vitality zijn geweest. De rookie line-up met talenten zoals Jiizuke (mid) en Minitroupax (ADC) schopten het uiteindelijk tot een respectabele vierde plek en een serieuze kans op Worlds. UOL verraste ook vriend en vijand, maar dan helaas op een negatieve manier. Het team met de meest fanatieke aanhang in Europa eindigde onderaan en kon nooit echt een indruk maken. Verder baarde H2K vooral opzien door dankzij een miraculeuze comeback nog op de vijfde plaats te eindigen. Voor de rest viel er weinig te beleven in Europa. Op naar een nieuwe Split!

 

De veranderingen

 

Er zijn drie teams die veranderingen hebben doorgevoerd, waarvan er volgens mij eentje een grote invloed zal hebben op de Split. Om te beginnen heeft Giants hun support Targamas vervangen met SirNukesAlot. De boomlange (2.04m) Est speelde voorheen voor Copenhagen Wolves, Nerv en ALTERNATE aTTaX. Geen grote namen, dus het zal mij benieuwen wat hij weet te brengen. Zijn hoogstbehaalde prestatie tot nu toe is een tweede plaats in de EUCS Spring Playoffs (2016 met Copenhagen Wolves). Ook verwelkomt Giants een nieuwe head coach: Kubz.

 

Ook bij Vitality is iets veranderd, maar het is geen roster-change. Amadeu Carvalho, beter bekend als Minitroupax, besloot vaarwel te zeggen tegen zijn oude nickname en gaat vanaf nu als Attila door het leven. Zelf vertelt hij op Twitter dat hij geen fijn gevoel (meer) had bij zijn oude nickname en dat het tijd was voor verandering. Attila was een zeer ambitieuze strijder die voor niemand bang was en vastberaden was om alles te overwinnen. Een passende naam voor een talentvolle en hongerige ADC zoals Amadeu, als je het mij vraagt.

 

Echter zijn dit slechts kleine veranderingen ten opzichte van de move die FC Schalke 04 heeft gemaakt. Jungler Pride is teruggeschoven naar een substitute-spot en moet er genoegen mee nemen om vanaf de zijlijn toe te kijken hoe een oude bekende zijn rentree maakt in de EU LCS. Hij speelde voor TSM, Origen en Fnatic. Hij speelde, en won, meerdere finales. Afgelopen Split was hij in dienst voor Riot Games als caster/analyst bij de EU LCS. Maurice 'Amazing' Stückenschneider neemt weer plaats op het podium en zal de Summer Split starten als jungler voor Schalke. Ik denk dat hij een enorm positieve invloed kan hebben op het team, gezien zijn gamesense én zijn mogelijkheid om het team te leiden.

 

De voorspelling

 

Tot slot is het tijd voor een voorspelling, om te zien of ik dit keer wat beter kan inschatten wat de teams deze Split gaan doen. Ik ga het kort en krachtig houden, met een kleine toelichting per team:

 

1. Fnatic: Ik denk dat Fnatic voor Europese standaarden nog steeds te sterk is om van de troon gestoten te worden. De ontwikkeling van Bwipo, het talent van Caps en de vorm van Rekkles. Het lijkt me geen twijfelgeval dat dit team de titel zal prolongeren en naar Worlds gaat.

 

2. G2 Esports: Had een halve Split nodig om op te warmen en liet in de tweede helft hele mooie dingen zien. De 0-3 tegen Fnatic was tekenend, maar G2 is sterker dan de rest van de concurrentie.

 

3. H2K: De comeback van vorig seizoen had er een stuk mooier uitgezien als H2K vanaf het begin gewoon hun spel had gespeeld. Met Shook denk ik dat ze een gooi gaan doen naar een Worlds-ticket.

 

5. Splyce: Heeft in de Spring Split laten zien dat ze écht goed kunnen spelen, maar op de belangrijkste momenten de doorslaggevende plays niet kunnen maken. Een top-5 plaats lijkt me zeer schappelijk voor deze line-up.

 

6. Vitality: Richting het einde van het seizoen leken de belangrijkste spelers van Vitality geen thuis meer te kunnen geven. Vooral Jiizuke en Gilius leken te bezwijken onder de druk om te carryen. Vitality was een one-day-fly.

 

7. Unicorns of Love: Na een zeer zwakke Spring Split denk ik dat de nieuwe meta UOL veel beter ligt en de spelers meer aan elkaar zijn gewend. Toch verwacht ik niet dat ze mee gaan doen om het ticket naar Worlds.

 

8. Mifits: Misschien is Misfits overschat, maar in de Spring Split hebben ze écht niet laten zien wat er van ze verwacht werd. Toch schaar ik ze nog net bij de bovenste 5, al zal het niet makkelijk gaan.

 

9. FC Schalke 04: De komst van Amazing gaat Schalke niet redden, behalve dan van de laatste plek.

 

10. Roccat: Ondanks een bovengemiddelde prestatie in de Spring Split, denk ik dat ook dit een eenmalig succesje was. Helaas Roccat, het wordt een zwaar seizoen.

 

Laat jouw mening over mijn voorspelling achter in de comments en drop vooral ook een eigen lijstje. Je mag me ook altijd tweeten via @ThePens1992!

 

Write a comment

Comments: 0