· 

Mijn open brief: blaffende honden bijten blijkbaar écht niet

LET OP! Zoals altijd bij de Pen van Pens is dit de mening van mij, de schrijver, zonder enige tussenkomst of nuance vanuit Team Echo Zulu.
Ik schrijf dit dus met een vrije pen, uit eigen beweging. Team Echo Zulu heeft niets met onderstaand statement en/of meningen te maken.

 

Nu het blijkbaar gebruikelijk is om open brieven naar elkaar te schrijven als je het niet met elkaar eens bent, ben ik vandaag ook maar in de pen geklommen. De Pen van Pens. Maandag was er geen artikel, omdat maandag de Benelux nogal opgeschud werd door drie teams. Drie teams die een statement maakten tegen ESL Proximus, hun huidige regelement en hoe Defusekids hier handig gebruik van wist te maken. Krachtig, sterk en als een drie-eenheid opgestaan. 48 uur later kan het statement weer de prullenbak in.

 

Hallo Sector One, ToxicFalcons & Brussels Guardians,

 

Wat was ik trots op jullie. Zó trots. Toen jullie maandagavond rond de klok van 23:00 met een keihard statement  kwamen richting ESL Proximus (en stiekem een beetje naar Defusekids). Jullie trokken je terug uit de competitie en weigerden komende zondag de finales te spelen. De finales waar een locatie voor is geregeld met een capaciteit van ruim 6000 mensen. De finales waar Eefje ‘Sjokz’ Depoortere haar eerste officiële debuut als freelancer zou maken, nu ze niet meer vast zit aan Riot Games. De finales waar groots voor wordt geadverteerd en die door Proximus ‘het grootste Belgische esport-evenement van het jaar’ wordt genoemd. Díe finales gingen jullie uit principe niet spelen. Omdat jullie staan voor een eerlijke competitie. Jullie staan voor gerechtigheid, gelijkheid en integriteit. Jullie hadden ESL bij de ballen vast en hoefden alleen nog maar te knijpen.

 

769. Zevenhonderdnegenenzestig. Dat is het aantal likes dat jullie op Twitter wisten te verzamelen. 167 keer werd het ge-retweet. Jullie kunnen zelf in jullie Twitter Analytics wel even opzoeken hoe groot het bereik is geweest. En dan nog even tussendoor de frontpage van /r/leagueoflegends op Reddit halen, waar het topic inmiddels bijna 200 comments en een ‘score’ van ruim +2000 votes heeft (wat dus betekent dat er 2000 meer mensen positief hebben gestemd dan negatief). Potverdorie, jullie waren écht lekker bezig.

 

De hele Benelux sprak hier over. Het grote ‘ESL-drama’ was gestart en iedereen had een mening. Natuurlijk hadden jullie tegenstanders, maar kom op, dat hadden jullie toch wel verwacht? Zo’n heftige beslissing brengt altijd voor- en tegenstanders met zich mee, daar doe je niks aan. Waar je ook niks aan doet is dat al deze mensen hun mening hebben verkondigd op het internet. Ook niet erg. Wat wél erg was, was het wachten. Het wachten tot er meer duidelijkheid zou komen over aanstaande zondag. Er is me de afgelopen twee dagen tig keer gevraagd of jullie de boycot echt door zouden zetten. Mijn antwoord? “Als ze ballen hebben wel.”. Nou jongens, we kunnen na gisteren wel concluderen dat jullie ze flink zijn kwijtgeraakt onderweg.

 

In de afgelopen 48 uur zijn er meerdere gesprekken geweest tussen jullie en ESL. In jullie statement van vandaag geven jullie aan dat jullie samen gezocht hebben naar constructieve oplossingen om de integriteit van de competitie te waarborgen. ESL gaf hier vervolgens geen gehoor aan en vertelde jullie dat er niets zou veranderen. Jullie waren teleurgesteld, voelen je zelfs ‘beledigd’ door ESL en hebben het gevoel dat ESL jullie niet serieus heeft genomen in deze zaak. Weet je wie zich niet serieus genomen voelen? De mensen die jullie hebben gesteund in de afgelopen 48 uur. De 769 likes. De 2000 upvotes op Reddit. Díe voelen zich niet serieus genomen. Om over het woord integriteit nog maar te zwijgen.

 

Vanaf moment 1 zei ik al dat er één partij zou zijn die ongelofelijk slecht uit deze situatie zou komen en ik ben bang dat jullie het zijn geworden. Zoals eerder gezegd, jullie hadden ESL bij de ballen, maar hebben losgelaten toen het net een beetje pijn begon te doen. Jullie willen wel blaffen, maar niet bijten. Ik ben oprecht teleurgesteld. Denk in de toekomst beter na voordat je dergelijke statements maakt, want je ziet er bij het terugtrekken écht niet goed uit.

 

Met vriendelijke groet,


Stephen ‘The Pens’ van Vlokhoven

 

Write a comment

Comments: 0