· 

Pens de profeet #1

Op 22 januari van dit jaar publiceerde ik een artikel waar ik wat voorspellingen deed voor League of Legends. Zoals altijd met voorspellingen is het wel leuk om terug te blikken naar deze voorspellingen en om vooruit te kijken naar 2019. In het eerste deel van dit tweeluik zal ik mijn oude voorspellingen bespreken, in het tweede deel zal ik opnieuw mijn glazen bol oppoetsen.

 

 

Ik was iets te enthousiast over 2018 wat betreft nieuwe champions, dat is wel gebleken. De teller is blijven hangen op 3: Kai’Sa, Pyke en Neeko. Slechts de helft van mijn voorspelde aantal (6) werd dus waargemaakt. Een opvallend laag aantal (het laagste ooit) voor een seizoen waar verder juist enorm veel gebeurde. De interactie met terrein is bij de nieuwe champions met rust gelaten. Geen van de nieuwe champions dit jaar doen iets bijzonders met de map. En dat fuseren? Helaas…

 

 

Het leek dus allemaal mis te lopen met mijn voorspellingen, maar toen was daar opeens… Neeko! Oke, oke, eerlijk is eerlijk. Ik voorspelde een soort Neeko Plus, maar ik vind dat ik eng dicht in de buurt zat. Neeko kopieert een champion als een soort Ditto. Ze kan alleen niet de abilities doen, maar dat was ook wel belachelijk geweest. Het feit dat Riot haar toch ontworpen heeft belooft nog wat voor de toekomst.

 

Dan de gameplay. Eerst de missers: Geen Free-For-All en geen belachelijke rune. Begrijpelijk natuurlijk, maar toch geloof ik nog steeds in een game-mode met meer dan twee partijen/teams. Misschien dan toch in 2019?

 

 

 

Tot slot de voorspelling waar ik het meest trots op ben. De botlane is volledig overhoop gegooid en bestaat allang niet meer uit ADC+Support. We hebben dingen gezien (ook in professional play) die we niet voor mogelijk hadden gehouden. Pyke en Swain? Alistar en Yasuo? Heimerdinger en Karma? Het kan allemaal, de meta is zó hard verschoven dat zelfs een van de beste ADC’s van Europa (Rekkles) een half seizoen op de bank heeft gezeten. Als kers op de taart gaat midlane-koning Perkz komend seizoen ‘botlane’ spelen bij G2 Esports. Het is een gekkenhuis, maar hee, dat had ik natuurlijk gewoon voorspeld.

 

 

Volgende week: Mijn voorspellingen voor 2019!

 

Write a comment

Comments: 0