· 

Manager Dennis wil rocken in Rocket League

Hij is 23 jaar, studeert rechten, leert tussendoor ook nog even Chinees en heeft ook nog eens tijd om een team bij Echo Zulu te managen. Dennis Driessen is de nieuwe manager voor het Rocket League team en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “Ik denk dat wij een goede kans van slagen hebben.”

 

We vragen ons allemaal wel eens af wat een manager nou eigenlijk allemaal doet. Dennis legt het ons haarfijn uit: “Als manager probeer je eigenlijk de taken van de spelers zoveel mogelijk af te nemen. Denk hierbij aan scrims (oefenwedstrijden) tegen andere teams regelen en bekijken welke toernooien interessant zijn om aan mee te doen. Verder maak je de planning en probeer je iedereen zoveel mogelijk aan zijn of haar wensen te laten voldoen. Mochten er problemen of situaties zijn waar de spelers mee zitten kunnen ze daarmee bij mij komen. Dan wordt er vervolgens gekeken wat we aan deze situatie kunnen doen en of deze oplossing meteen het probleem minder maakt dan wel helemaal heeft weggenomen. “

 

Dennis is nieuw bij Echo Zulu, maar kent de spelers van het team al een tijdje. Dat maakte zijn overstap naar de organisatie des te logischer. “Ik ben sinds december vorig jaar Rocket League Manager. Aangezien ik Mittaen en Tahz (RL spelers van Echo Zulu) al kende, ontstond de vraag of ik interesse had om het team te managen. Na een proefperiode van twee weken waarbij ik duidelijk heb vermeld hoe ik bepaalde dingen in gang wilde zetten is besloten om de samenwerking voort te zetten.”

 

Zoveel mensen, zoveel wensen. Iedereen heeft natuurlijk een favoriete game en voor Dennis was de keuze snel gemaakt: “Ik hou al sinds ik me kan herinneren van voetbal en gamen. Rocket League brengt deze twee passies samen en was dus een logische keuze.”. Toch zijn de persoonlijke interesses van Dennis niet de enige redenen voor zijn passie voor de game. Volgens hem is Rocket League een van de meest toegankelijke esports-game van het moment: “Games zoals League of Legends en Counterstrike zijn voor een beginnende kijker vrij lastig te begrijpen. Aangezien de esports-scene alleen maar aan het groeien is, verwacht ik oprecht dat Rocket League een van de grootste deelnemers zal zijn binnen de esports.”. Dennis zit zelf als manager niet alleen maar aan Rocket League vastgekluisterd. Wat hij nog meer speelt? “Zelf speel ik veel verschillende games, zoals Counterstrike en League of Legends, maar soms ook een game die ik op dat moment zie zitten. De ene week kan ik Overwatch met veel plezier spelen, de andere week vind ik er niks aan.”.

 

Echo Zulu heeft de afgelopen tijd laten zien dat ze in veel games kunnen excelleren. Dennis is van plan om hier met zijn Rocket League team mee op voort te boorduren: “Het grote doel is om mee te doen aan de RLRS (Rocket League Rival Series). Dit zal niet eenvoudig zijn, aangezien er veel andere goede teams meedoen. Toch denk ik dat wij een goede kans van slagen hebben, als we hard blijven werken.”. Toch is deelname aan dit grote toernooi niet het enige doel in 2019. “Naamsbekendheid is zeker ook belangrijk. Het kan natuurlijk gebeuren dat enkele doelen niet behaald worden, maar naamsbekendheid als een team hoeft hier niet onder te lijden.”.

 

In een vooruitblik op het komende jaar is de manager erg optimistisch én ambitieus: “Ik denk echt dat 2019 een mooi jaar wordt voor Echo Zulu. Niet specifiek alleen voor het Rocket League team, maar voor de hele organisatie. Ik ben enorm blij met de kans die de jongens en Echo Zulu mij hebben gegeven en ik ga er alles aan doen om deze mogelijkheid met beide handen te benutten.” aldus Dennis.

 

Heb je interesse om Dennis en zijn team te volgen? Check de Kayzr League en de Renegade Cup. Daarnaast zijn er wekelijkse toernooien waar ze aan meedoen. Check de Twitter van Echo Zulu @TeamEchoZulu om op de hoogte te blijven van alle toernooien én streams!

 

Write a comment

Comments: 0