· 

Veteraan Dommy over de Benelux Premier League

We zagen underdogs zich kwalificeren. We zagen favorieten vallen. We zagen clown fiesta's en goed uitgespeelde teamfights. Na acht online kwalificaties zijn de teams bekend die gaan strijden om het ticket naar EU Masters. Echo Zulu jungler Dommy is er helemaal klaar voor.

"We zagen de qualifiers eigenlijk als een soort scrims." trapt Ivo 'Dommy' Smit het gesprek verrassend af. "We konden nu mooi zien wat er wel en niet werkte tegen de verschillende tegenstanders van de Benelux Premier League.". Echo Zulu plaatste zich als derde team, na Defusekids en Sector One, voor de eindronde van het toernooi en kon rustig achterover leunen terwijl andere teams nog met elkaar moesten strijden. Dit gaf Dommy een mooie kijk op de concurrentie: "Er is niet een team dat ik echt zwak vind, dus ik kijk erg uit naar de groepsfase. Van Defusekids ben ik erg onder de indruk, ze zijn beter dan ik had verwacht.".

Naast Defusekids, Sector One en Echo Zulu zijn er nog vijf andere teams gekwalificeerd. Solwing Esports, Sour Savoury, mCon Esports, Team Leftovers en Brussels Guardians wisten ook een ticket te grijpen voor de eindronde. Over de favorieten hoeft Dommy niet lang te twijfelen: "Echo Zulu, Defusekids en Sector One zullen de top-3 vormen. Het wordt wel spannend wie als laatste team de top-4 compleet gaat maken. Het is in ieder geval duidelijk dat wij hier niet zijn gekomen voor de tweede plek. We gaan er voor om ons dit jaar weer te plaatsen voor EU Masters. Benelux junglers zijn echt clueless en dat ga ik deze BPL laten zien.".

Grote afwezige is toch wel New Dynasty, dat meerdere qualifiers speelde maar helaas telkens iets tekort kwam. Vorig jaar nog in de finale, nu niet eens gekwalificeerd. Toch lijkt de nieuwe lineup, met onder andere het jonge talent Karim in de jungle, steeds meer ingespeeld te raken. Ondanks het feit dat we ze niet zullen zien spelen in de BPL, verwacht ik wel dat deze line-up in de nabije toekomst zich gaat mengen om de prijzen.

De groepsfase van de Benelux Premier League wordt op 11, 13 en 15 februari gespeeld in de Esports Arena in Den Haag. Uiteraard zal dit ook te volgen zijn via www.twitch.tv/InsideEsportsTV

Write a comment

Comments: 0