· 

Pens de Profeet #3

Vorige week sprak ik al met Echo Zulu jungler Dommy over zijn verwachtingen van de Benelux Premier League, maar natuurlijk heb ik er ook zelf zo mijn visie op. Vanavond worden de eerste games gespeeld en komende vrijdag weten we al wat de eindstand in de groepen is. De vraag is natuurlijk: wie is de grote favoriet? Spoiler alert, het is níet Echo Zulu...

 

Acht teams strijden vanaf vanavond voor het felbegeerde ticket voor de EU Masters. Door eerst verdeeld over twee groepen één keer tegen elkaar te spelen, worden de seedings voor de knock-outfase bepaald. Het team dat eerste wordt heeft de grootste kans om de finales te halen. De bracket zelf is wat ingewikkeld om in tekst uit te leggen, maar kun je binnenkort wel op social media vinden. Het belangrijkste is nu dat we eerst even naar de groepen kijken.

Groep A: Brussels Guardians, Defusekids, Solwing Esports, Sour Savoury
In deze groep is er wat mij betreft een duidelijke favoriet voor de eerste plek. Defusekids heeft een line-up om jaloers op te worden, voor Beneluxe begrippen. Na hun enorme groei bij Echo Zulu hebben toplaner Alois en midlaner Chapapi de overstap gemaakt naar het zwart-blauw van Defusekids. Met Hades in de jungle en een botlane met jaren ervaring op topniveau (Kaas & Kitty) is dit een team om bang van te worden. Daarna kan het interessant worden. Brussels Guardians zou (op basis van vorig seizoen) een logische keuze zijn voor de tweede plaats, maar het lijkt alsof ze met de nieuwe jungler nog een beetje moeite hebben met opstarten. Valyrian is vertrokken en Ta0ur moet hem proberen te doen vergeten. Dan is er nog Solwing Esports, dat het vorig jaar schopte tot de finale van ESL Dutch. Support Stanniez, die toen nog een invaller was, heeft zich inmiddels definitief bij het team gevoegd. Op toplane is YallaSafSaf de vervanger van AlphaCloud, die nog wél speelde toen het team zich op 27 januari kwalificeerde. Om de groep compleet te maken is er nog Sour Savoury. De Britse organisatie nam de line-up van Toxic Falcons over en had 6 (!) qualifiers nodig om zich te plaatsen. Na uitgeschakeld te zijn door Echo Zulu, Team Leftovers, Solwing, wéér Solwing én mCon, plaatsten ze zich ten koste van New Dynasty voor de BPL. Ondanks de moeizame kwalificatie (en tot twee keer toe verliezen van Solwing) denk ik dat Sour Savoury vriend en vijand zal verbazen in deze groep.

 

Voorspelling Groep A:

1.       Defusekids

2.     Sour Savoury

3.       Brussels Guardians

4.       Solwing Esports

 

Groep B: mCon esports, Sector One, Team Echo Zulu, Team Leftovers
Deze groep lijkt iets makkelijker te voorspellen. Sector One heeft vorig seizoen laten zien dat ze nog steeds een van de dominante partijen kunnen zijn in de Benelux. Door Tweakers Gaming Live te winnen én in de Kayzr League finale Echo Zulu te verslaan was het misschien wel het meest succesvolle team van 2018. Wie deze groep interessant maken zijn Echo Zulu en mCon esports. Door zich te plaatsen voor zowel BPL als Kayzr laat mCon zien dat ze een enorm sterke line-up neer hebben gezet die dit jaar gekomen is om te winnen. Van Echo Zulu is uiteraard bekend dat de organisatie streeft naar de nummer 1 positie. Ondanks dat ze afscheid hebben moeten nemen van Alois, Chapapi en Goose hebben ze een prima prestatie geleverd in de off-season door getalenteerde spelers aan te trekken. Of dit voldoende is om BPL te winnen? Dat moet nog blijken. Tot slot Team Leftovers, met een paar bekende namen zoals Foute Makelaar, Jhinsane en Thomasloi die een puike prestatie hebben geleverd door zich te plaatsen. Echter zie ik ze geen hoge ogen gooien in deze zware competitie en voorzie ik een laatste plek.

 

 

Voorspelling Groep B:

1.       Sector One

2.       Team Echo Zulu

3.       mCon esports

4.       Team Leftovers

 

 

Wie uiteindelijk de BPL gaat winnen? Het is altijd goed om eerst een paar games te zien, maar Defusekids ziet er gevaarlijk goed uit. Het enige team dat hen op voorhand tegenstand kan bieden, is volgens mij Sector One. Wil je alle ontwikkelingen rondom de BPL volgen? Kijk dan vooral de stream van InsideEsportsTV!

 

Op 11, 13 en 15 februari wordt er vanaf 18:00 gespeeld op www.twitch.tv/InsideEsportsTV

 

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Woong (Monday, 11 February 2019 17:20)

  Leuk artikel Pens! Mijn eigen predictions:

  Group A:
  1. DK
  - Clear favorite, beste speler op elke role.
  2. BG
  - Dit is indien hun jungler volledig ingespeeld is door middel van scrims.
  3. Solwing Esports
  - Tenzij Yallasafsaf zijn best doet om niet te winnen en/of Silas een off-day heeft.
  4. Sour Savoury
  - Heel erg draft-dependent team. Goede draft = goede game.

  Group B:
  1. Sector One
  - Door maandenlang samenspel hooguit de favoriet.
  2. Team Echo Zulu
  - Veteraan Boomin & Dommy zullen het voortouw nemen en de rest zal volgen.
  3. mCon esports
  - Close contender voor tweede plaats, zal erom spannen. Niet veel zwakker dan EZ.
  4. Team Leftovers
  - Clear underdog, kunnen verrassen.