· 

De LEC nadert zijn ontknoping

Met nog drie speelrondes (en dus zes games per team) te gaan komt de groepsfase van de LEC bijna tot zijn einde. Tijd om eens te inventariseren welke teams het gaan redden tot de play-offs én welke teams we op 13 en 14 april in Ahoy Rotterdam zullen zien strijden om de allereerste LEC titel ooit. Zien we nog Nederlanders en/of Belgen in de finale, of wordt het een internationaal onderonsje?

 

Op eenzame hoogte vinden we G2 Esports. Het ‘superteam’ walste echt over iedereen heen en vond alleen een verrassend verliespunt tegen Origen. Het lijkt Perkz goed af te gaan op de botlane en Caps gaat door waar hij vorig jaar was gebleven, namelijk het domineren van midlane. Jankos speelt een veel beter seizoen dan vorig jaar en Wunder en Mikyx gaan mee in het niveau van het team. Met drie overwinningen voorsprong op Vitality zie ik ze de koppositie niet meer afstaan.

 

Onder G2 is een interessante strijd gaande. Team Vitality (8-4), FC Schalke 04 (7-5) en Splyce (7-5) zijn goed op weg om een plekje in de play-offs te bemachtigen. Wie de tweede plaats kan pakken, dat is nog even de vraag. Vitality oogt sterk, maar kreeg afgelopen weekend nog een tik van Fnatic. Daarnaast moeten zij nog onder andere tegen Misfits en G2 Esports.

 

Dat de spanning om te snijden is, is te zien aan de drie teams onder de top-4. Misfits, Origen en SK hebben allemaal zes keer gewonnen en zes keer verloren. Door de head-to-head resultaten valt SK momenteel buiten de boot voor de top-6. SK moet nog wel een keer aantreden tegen Origen, dus kan deze stand nog gelijk trekken.  Misfits en Origen spelen niet meer tegen elkaar, dus zijn afhankelijk van elkaars resultaten.

 

Dan Fnatic, de finalist van Worlds 2018. Ze beleven een draak van een seizoen maar lijken nét op tijd weer op te krabbelen. Toch zullen ze met een 5-7 score moeten hopen op slippertjes van de concurrentie. Er staan nog confrontaties met directe concurrenten Misfits en Splyce op het programma, waardoor de stand nog flink opgeschud kan worden. Tot slot lijken Excel Esports en Rogue (beiden 2-10) kansloos voor een play-off plek.

 

Gezien de huidige stand verwacht ik deze top-6:

 

1.       G2 Esports

 

2.       FC Schalke 04

 

3.       Team Vitality

 

4.       Misfits

 

5.       Origen

 

6.       Fnatic

 

In de play-offs wordt het interessant, want de nummers 1 en 2 gaan sowieso door naar de eindronde. Nummer 3 mag kiezen tegen wie ze willen spelen (5 of 6) en de nummer 4 speelt tegen de overgebleven tegenstander. Ook spelen de nummer 1 en 2 tegen elkaar. In deze situatie verwacht ik dan de volgende games:

 

A.      G2 Esports – FC Schalke 04

 

B.      Misfits – Fnatic

 

C.      Team Vitality – Origen

 

De winnaar van A zien we op zondag in Rotterdam, als eerste finalist. De winnaars van B en C spelen tegen elkaar om te bepalen wie het op zaterdag in Rotterdam op zal nemen tegen de verliezer van A. Vervolgens speelt de winnaar van de zaterdag op zondag de finale tegen het team dat daar al wachtte. Vaag? Ja helemaal mee eens, daarom kun je onderstaande video nog even checken als je het kwijt bent:

Mijn verwachting? Op zaterdag zien we Fnatic tegen Schalke 04 en uiteindelijk op zondag de finale: G2 Esports tegen Schalke 04. Een heerlijke clash tussen de twee best presterende teams van het huidige LEC seizoen, die gewonnen zal worden door G2. Wil je die strijd van dichtbij meemaken? Koop dan nu je tickets voor dit unieke evenement in Ahoy Rotterdam:

 

Weekendtickets (zaterdag + zondag): Klik hier

Zaterdag 13 april: Klik hier

Zondag 14 april: Klik hier

Write a comment

Comments: 0