Pen van Pens

Pen van Pens · 31. December 2019
Dit is hem dan. De Pen van Pens waar je vanaf dag 1 niet meteen aan denkt maar die de laatste tijd steeds dichterbij kwam. Een tijdje geleden besloot ik officieel te stoppen met het schrijven voor Echo Zulu, maar het ontbrak nog aan mijn laatste offciële stuk. Het is 31 december, het einde van het jaar en het einde van een tijdperk. Dit is de laatste Pen van Pens.
Pen van Pens · 25. March 2019
Er waren acht online qualifiers, twaalf groepswedstrijden en uiteindelijk zeven dagen vol met offline strijd in Den Haag. Nu de stofwolken zijn opgetrokken zijn er twee teams die zich staande hebben gehouden in de Benelux Premier League. Komende zondag nemen Defusekids en Sector One het tegen elkaar op om het stokje definitief over te nemen van Echo Zulu als titelhouder van de belangrijkste nationale competitie. De winnaar gaat namelijk naar EU Masters, hét podium om je aan de wereld te tonen.
Pen van Pens · 11. March 2019
Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Wat was het afgelopen zaterdag een tenenkrommend slecht optreden van Kassa, hun redactie, hun presentatrice én sociaal wetenschapper Linda Duits. Waar deze partijen zich in een item van ruim 21 minuten ontzettend druk hebben zitten maken over de invloed van streamers op jongeren, hebben ze zelf om en nabij een miljoen mensen op het verkeerde been gezet. Kassa, ga je schamen.
Pen van Pens · 26. February 2019
Met nog drie speelrondes (en dus zes games per team) te gaan komt de groepsfase van de LEC bijna tot zijn einde. Tijd om eens te inventariseren welke teams het gaan redden tot de play-offs én welke teams we op 13 en 14 april in Ahoy Rotterdam zullen zien strijden om de allereerste LEC titel ooit. Zien we nog Nederlanders en/of Belgen in de finale, of wordt het een internationaal onderonsje?
Pen van Pens · 20. February 2019
De afgelopen week is de Benelux Premier League weer van start gegaan, de Dutch College League is al in volle gang en de Kayzr League begint vanavond. Stuk voor stuk competities die onderdeel zijn van de uitstraling en de reputatie van de Benelux esports-scene voor League of Legends. Juist omdat het zulke invloedrijke competities zijn, is een kritische blik begrijpelijk én verantwoord.
Pen van Pens · 11. February 2019
Vorige week sprak ik al met Echo Zulu jungler Dommy over zijn verwachtingen van de Benelux Premier League, maar natuurlijk heb ik er ook zelf zo mijn visie op. Vanavond worden de eerste games gespeeld en komende vrijdag weten we al wat de eindstand in de groepen is. De vraag is natuurlijk: wie is de grote favoriet? Spoiler alert, het is níet Echo Zulu...
Pen van Pens · 04. February 2019
We zagen underdogs zich kwalificeren. We zagen favorieten vallen. We zagen clown fiesta's en goed uitgespeelde teamfights. Na acht online kwalificaties zijn de teams bekend die gaan strijden om het ticket naar EU Masters. Echo Zulu jungler Dommy is er helemaal klaar voor.
Pen van Pens · 21. January 2019
Hij is 23 jaar, studeert rechten, leert tussendoor ook nog even Chinees en heeft ook nog eens tijd om een team bij Echo Zulu te managen. Dennis Driessen is de nieuwe manager voor het Rocket League team en steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken: “Ik denk dat wij een goede kans van slagen hebben.”
Pen van Pens · 14. January 2019
Over vijf dagen begint ein-de-lijk het nieuwe Europese League of Legends seizoen. Ruim twee maanden na de Worlds-finale, waar Fnatic met 3-0 verloor van Invictus Gaming, maken we ons op voor het meest gehypede LCS seizoen ooit. Ik bedoel natuurlijk LEC, het is nog even wennen, die nieuwe afkorting. Net zoals vorig jaar zal ik me wagen aan een vooruitblik én een voorspelling over de Spring Split.
Pen van Pens · 11. December 2018
Op 22 januari van dit jaar publiceerde ik een artikel waar ik wat voorspellingen deed voor League of Legends. Zoals altijd met voorspellingen is het wel leuk om terug te blikken naar deze voorspellingen en om vooruit te kijken naar 2019. In het eerste deel van dit tweeluik zal ik mijn oude voorspellingen bespreken, in het tweede deel zal ik opnieuw mijn glazen bol oppoetsen.

Show more