· 

En toen waren er nog vier.

Na vier kwartfinales (de ene nog spannender dan de ander) zijn er uiteindelijk vier teams over die gaan bepalen wie zichzelf volgende week zaterdag tot Worlds kampioen mag kronen. We blikken kort terug op de kwartfinales en kijken vooruit naar de potentiele finale én winnaar.

De upset

 

Longzhu zou dé concurrent worden van SKT dit jaar. De droomfinale van een heleboel mensen was dan ook de showdown tussen deze twee giganten. Longzhu nam het op tegen de finalist van vorig jaar, die SKT tot 5 games wist te krijgen: Samsung Galaxy. Echter werd Lonzghu Gaming plat  gezegd gewoon gestompt: 3-0. Zonder blikken of blozen waren alle games een totale vernedering voor de LCK kampioen, die dus in ieder geval Worlds dit jaar niet zal winnen.

 

 

De bijna upset

 

SKT tot 5 games dwingen, dat lukte nog niet veel teams. Het Europese Misfits had op papier dan ook geen schijn van kans tegen de drievoudig Wereldkampioen. Echter kende Misfits, nadat de eerste game met speels gemak naar SKT ging, een miraculeuze wederopstandig, onder leiding van een briljant spelende Ignar. Zowel zijn Blitzcrank als zijn Leona waren ‘on point’ en brachten MSF op matchpoint tegen de Koreaanse gigant. Echter zou de beste speler van de wereld niet ‘de beste speler van de wereld’ genoemd worden, als hij niet uit een bijna verloren positie toch nog wist te winnen. Faker draaide eigenhandig de score terug naar zijn team en kon uiteindelijk juichen: 3-2.

 

 

Van EU-forie naar teleurstelling

 

Als er één team tijdens Worlds in een emotionele achtbaan zit, is het Fnatic wel. Eerst nog via The Gauntlet en de play-ins zich moeten plaatsen, dan 0-4 starten en uiteindelijk via een ‘miracle run’ toch nog naar de kwartfinales. RNG had het een stuk makkelijker en was ook de gedoodverfde favoriet voor deze matchup. De eerste game had FNC geen schijn van kans, maar in game 2 leek het toch de goede kant op de gaan voor de Europeanen. Helaas (voor FNC) wisten zij Baron tot twee keer toe niet te pakken en verloren ze ook de tweede game. In de derde game leek RNG de 3-0 binnen te slepen, maar door een blunder van Uzi en een comeback van FNC, leek het toch nog spannend te worden. Uiteindelijk kon FNC geen vuist maken tegen een briljant spelende Uzi en eindigde het in 3-1 voor RNG.

 

 

NA-tuurlijk weer geen halve finale

 

Na de uitschakeling van beide EU teams, was Cloud9 nog de enige hoop op een niet-Aziatische finale. Ook Cloud9 leek tegen WE aan de winnende hand te zijn en kwam (net als Misfits) op matchpoint tegen de favoriet: 2-1. Toch weigerde WE op te geven en stond er wederom een sterspeler op: Mystic. Zijn twee Kog’Maw games hebben Cloud9 uiteindelijk tegen de muur gezet en er voor gezorgd dat er nu twee LCK teams en twee LPL teams zullen strijden om de titel Worlds 2017.

 

 

Richting de finale

 

En nu is het wachten op de finale. Samsung Galaxy en SKT lijken de grote favorieten om de kopie van de finale van 2016 neer te zetten. Toch heeft vooral SKT laten zien dat er zeker ook punten zijn waarop de ‘onverslaanbare’ teams te pakken zijn. Samsung oogt extreem sterk en zou dit jaar zelfs wel eens voor de winst kunnen gaan. Wat denken jullie? Laat in de comments weten wie voorspelt als Worlds winnaar!

 

Write a comment

Comments: 0